Honda Civic TypeR FN2 kompletní oprava

Nové, bazarové, sportovní díly, auta na prodej a pod.

Honda Civic TypeR FN2 kompletní oprava

Příspěvekod dany v čtv 25. lis 2010 10:47:25

Mám na prodej Hondu Civic TypeR FN2.
rok výroby: 09/2007 dle VIN v TP je registrace v roce 2008 (koupeno v ČR, do provozu 03/2008, 1. majitel)
barva: červená R81P
najeto: 106tis. km (převážně na dlouhých trasách)
výbava: "Plus" + doplňky (navigace, Bluetooh HF a pod.)

Auto bylo opřené levým kolem a levým blatníkem svodidla, žádná další část karoserie nebyla zasažena. Odneslo to rameno, držák ramene, nárazník, spoiler, světlo, mlhovka, blatník lehce (až kupodivu) jen malinko promáčklý...

Auto je v laku, blatník vyklepnutý, nové světlo a přední nárazník se spoilerem (všechno nové origo Honda, žádné náhrady). Lakovat se bude kapota a oba blatníky, aby to bylo hezké vzhledem k novému přednímu spojleru a nárazníku, nakonec to nebyl žádný velký problém, žádný z nosných prvků nebyl poškozen... Přesto bylo auto pro jistotu zkotrolováno na rovnací stolici, aby bylo zajištěno, že čep levého kola je stoprocentně na správném místě a auto opravdu rovné...

Všechny věci použité jsou originál Honda. Mám kompletní fotodokumentaci...

Motor prohlédnutý, rozebraný, změřená i ovalita (nulová na hranici měřitelnosti), zkontrolovaná ložiska (minimální opotřebení) pro jistotu nové krajní ložiska na klice a nové ojniční ložska na druhém a třetím válci, zkontrolovaná hlava motoru (bez opotřebení a bez problémů), pro jistotu dána nová gufera ventilů, byl tam lehounkatý prosak oleje, nová olejová náplň Castrol TWS Edge 10W60.

Převodovka kompletně zrevidovaná a zrepasovaná, všechny věci co na převodovce K20 trpí jsou vyměněné (nový synchron 1-2 a 3-4, nové kolečka 2,3,4 a vidlička řazení 3-4). Nová olejová náplň (originál Honda MTF)

Nový spojkový kit, organická lamela Exedy stage1 s přítlačným kotoučem a sice starší, ale jen lehce jetý setrvačník origo z FN2 (měl najeto asi 20tis na motoru, co jsem koupil, velice zachovalý)

Největší výhody:
... auto je v bezvadném stavu se zárukou ode mě na skryté vady
... nový majitel bude v TP jako druhý majitel
... vzhledem k preventivní rozebírce, je to myslím velice dobrá koupě, těžko koupíte jeté CTR8G v takovém stavu i když bude mít najeto méně kilometrů, ale já to přetáčet nebudu

... cena za auto v kompletně hotovém a sériovém stavu je 336tis. kč (s možností odečtu DPH, tedy pokud to někdo vezme na firmu, je cena 280tis bez DPH)
dany
Administrátor

Re: Honda Civic TypeR FN2 na prodej

Příspěvekod dany v ned 23. led 2011 21:48:35

Tady jsou zatím fotky z rozebraného auta...

Auto bylo opřené levou přední částí o svodidlo s tím, že náraz byl v malé rychlosti a pohltilo ho levé kolo, tím došlo k ohnutí levého ramena a držáku levého ramena...
P1070183.JPG

Pravá strana je úplně v pohodě...
P1070175.JPG

Levá strana po odstrojení blatníku také...
P1070176.JPG

Přitom ani ten levý blatník nebyl moc poškozen...
Snímek 001.jpg

Detail poškození levého blatníku...
Snímek 002.jpg

Takže ačkoli to není úplně standardní postup (motor jsem stejně vyndaval kvůli kontrole) dalo se auto na přípravkovou stolici, aby se to pro jistotu proměřilo a venkovní spodní čep obou ramen byl opravdu na tom stoprocentně správném místě :) ... Na přípravkové stolici se ukázalo, že tam je opravdu malý posun a pro jistotu se dal kromě nového ramena i nový držák toho ramene... Auto je teď naprosto rovné a správné, což se o všech říct nedá :)
P1110195.JPG
dany
Administrátor

Příspěvekod dany v ned 06. bře 2011 10:59:42

Auto se blíží do finiše, trošku se to protáhlo, protože nebyl žádný definitivní kupec, co by složil zálohu a bylo třeba nejdříve dodělat práci na zakázku, které se sešlo až neočekávaně hodně...

Nicméně tedy auto je hotové, příští týden jde na geometrii a naplnění klimatizace, projde testovací jízdou a připraveno hledat si svého kupce... Jakmile ho sundáme ze zvedáku, doplním sem i fotky...

Pár věcí se změnilo, pár zůstalo, jasno je i v ceně...

Auto je tedy prohlédnuté a zrepasované kompletně od motoru přes přes převodovku, podvozek, brzdy ... prostě komplet a dle mě, je to auto bez dalších investic, podobně jako když si koupíte nový vůz...

Auto má celý nově lakovaný čumák kvůli odštípanému laku na kapotě a blatnících jsem ho právě nechal celý nastříkat, přední nárazník i spoiler je také nový origo Honda v laku, zbytek laku je opravený a vyleštěný, drobné škrábance tam jistě najít lze, ale jinak to je opravdu super auto. Aby to nekazili kola, nechal jsem je nastříkat do o něco tmavší stříbrné metalízy, obuté to je do pneu Bridgestone RE050, které mají najeto pár kilometrů...

Auto je tedy v sériovém stavu s navigací další nadstandardní výbavou, pokud ho kupec bude chtít v tomto stavu (tedy s lehce jetými sériovými brzdami, sériovým podvozkem, co má najeto asi 20tis km, se sériovou ECU) tak cena je 349tis.

Aby auto nehyzdili trošku jeté brzdiče, dali jsme nakonec na auto nový brzdový kit 330/32 s novými deskami street a červenými brzdiči. Zrepasoval jsem i podvozek HKS HyperMax III a dal ho na auto, plus jsem tam dal upravený software pro FN2 (tedy FlashPro), takže auto je ve výborném stavu, má dobrý podvozek, výborně brzdí a má i o něco lepší výkon a znatelně lepší dynamiku... tady je porovnání... http://www.typer.cz/porovnavani_graf.ph ... &id3=&id4=

Ještě pro jednoduchost ceny:
349.000,- ... Kompletně udělané sériové auto v sériovém setupu dle popisu výše
a libovolně si lze potom vybrat z následujících nadstaveb:
+ 20.000,- ... zrepasovaný a zkontrolovaný podvozek HKS HyperMax III (pořizovací cena přes 50tis bez daně)
+ 25.000,- ... přední brzdový kit XYZ 330/32 kotouče, street destičky, červené brzdiče, podložky 15mm vpředu a 10mm vzadu, delší štefty
+ 15.000,- ... jednotka FlashPro včetně na brzdě laděného programu MAF

nebo komplet všechno...
399.000,- ... Kompletně udělané auto (sériové auto + podvozek + brzdy + ECU FlashPro)
dany
Administrátor

Příspěvekod dany v pát 11. bře 2011 22:48:36

Tak konečně :D

P3110001.jpg

P3110002.jpg

P3110003.jpg

P3110004.jpg

P3110005.jpg

P3110006.jpg

P3110007.jpg

P3110008.jpg

P3110009.jpg
dany
Administrátor

Příspěvekod dany v pon 28. bře 2011 14:14:44

Ještě detail navigace...

IMAG0100.jpg

IMAG0101.jpg
dany
Administrátor

Příspěvekod dany v stř 13. dub 2011 14:37:16

Podle nových informací, jsou na prodej již pouze dva kusy CTR 8G FN2, víc už jich nebude a je docela možné, že se i dostupnost CTR9G trošku zpozdí díky zemětřesení v JDM. Takže koupit dobrý kousek nebude už nijak jednoduché a navíc nebude ani žádný výprodej posledních kusů za super ceny, jak tomu bývalo v minulosti...

Na auto byla složena záloha, ale tomu člověku nevyšlo financování, nakonec jsem mu polovinu zálohy vrátil, ale i tak jsem schopen něco málo slevit, řekněme tak 10tis ze základní ceny auta, případně 20tis. pokud by se to auto bralo se vším...
dany
Administrátor

Příspěvekod babo v čtv 14. dub 2011 8:44:58

nesuvisi to uplne s temou, ale CTR 9G ziadne nebude :)
babo

Příspěvekod dany v čtv 14. dub 2011 9:52:35

Zatím tohle rozhodnuté není, stále je předpoklad CTR 9G na rok 2013, nicméně všechny "nedůležité" premiéry se budou odsouvat v návaznosti na situaci v Japonsku a je i docela možné, že nakonec opravdu žádné CTR9G nebude a 8G zůstane poslední...

O to větší důvod k jeho koupi :lol:
dany
Administrátor

Příspěvekod babo v čtv 14. dub 2011 18:33:17

akurat kamarat rozmysla nad predajom 2.2 civica, ale vraj sa boji buraneho :) Holt nie kazdy chape, ze takato pomerne slaba buracka (len plechy) a kompletny repas je na nezaplatenie (1-2 sync, 3-4, kolecka k tomu, spojka nova, ovalita motoru nulova). Za to by dal clovek 80k len by to tak zahucalo :) Ja rozmyslat medzi cudzym a tymto, tak vlastne ani nerozmyslam, volba by bola jasna :twisted:

CTR som fakt skeptik, K20 nema EURO V a podla mna honda to vyhodnoti, ze sa neolpati do toho investovat. Uz v USA ze ma novy Civic Si K24 je velmi zle znamenie, v najlepsom pripade dopadneme rovnako (co je na prd, K24 je super, ale 8000 nepotoci a upravovat sa tiez tak neda). Alebo si budeme musiet vystacit s hybridnym CRZ 150ps :) Mal by si sa Dany pomaly dat na tunenie elektromotorov :)
babo

Příspěvekod dany v čtv 14. dub 2011 20:57:05

Takhle malo bourane auto nesezenes, navic je opravdu zkontrolovane i na srolici pro jistotu...
Vsechno je nove, takhle se normalne auta na prodej nedelaji :D

Navic malo kdy koupis opravdu nebourane auto...
dany
Administrátor

Další

Zpět na Nabídka, poptávka...