Budoucnost Honda Civic TypeR...

Co se jinam nehodí, nebo případně nevejde

Re: Budoucnost Honda Civic TypeR...

Příspěvekod dany v čtv 21. lis 2013 16:13:24

maxxi píše:
dany píše:já se Tě moc ptát nebudu, prostě Tě předjedu a hotovo :lol:

No jsi taky jedíny koho bych před sebe pustil, ale pozor moje forma roste :lol:

Moje klesá :/
dany
Administrátor

Příspěvekod dany v úte 04. bře 2014 9:41:33

HONDA - oficiální tiská zpráva:
4. března 2014

‘Závodní automobil pro každého’- Honda na ženevském autosalonu představí nový Civic Type R Concept
Dnešní den je ve znamení celosvětové premiéry prototypu Honda Civic Type R Concept, který přibližuje vzhled exteriéru netrpělivě očekávané produkční verze Type R, jež bude v Evropě představena v průběhu roku 2015.

Nový Civic Type R, kterému konstruktéři přezdívají „závodní vůz pro každého“ spíše než „výkonná verze silničního vozu“, otevírá značce zcela nové obzory. Bude se jednat o nejextrémnější Civic Type R, jaký byl kdy vyroben. Jeho uhlazený a aerodynamický profil je ztělesněním výkonu, ale zároveň si zachovává vzhled silničního automobilu a také charakteristické rysy vozů Type R.

Vnější vzhled vozu je velkou měrou podřízen výkonu, jenž se v prototypu Type R Concept zřetelně odráží. Řada stylistických prvků navíc plní kromě estetické také reálnou funkci, což potvrzují i výsledky testování prototypu na známé severní smyčce německého okruhu Nürburgring. Například tvar a sklon výrazného zadního spoileru byl na základě informací shromážděných při traťových zkouškách navržen tak, aby poskytoval dodatečnou přítlačnou sílu. Horní i spodní mřížky chladiče byly dodatečně zvětšeny a společně se vzduchovými otvory v kapotě zajišťují chlazení výkonného motoru. Přední i zadní blatníky byly kvůli 20palcovým kolům rozšířeny a pro optimalizaci proudění vzduchu do nich byly integrovány vzduchové výdechy. Všechny tyto prvky společně zajišťují nejlepší možné chlazení, lepší přilnavost a v konečném důsledku optimální výkon.

Přestože podrobnější výkonnostní parametry nebudou zatím oznámeny, značka Honda již potvrdila, že připravovaný nový Type R bude prvním evropským modelem, jenž bude vybaven jedním ze zcela nových přeplňovaných motorů VTEC TURBO z řady Earth Dreams Technology. Dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec s přímým vstřikováním paliva by měl disponovat ve své třídě špičkovým výkonem nejméně 280 koní a bude splňovat emisní normu EURO 6. Přestože přeplňované motory v evropské nabídce produkčních vozů Honda již nějakou dobu chybí, společnost technologii přeplňování neustále aktivně rozvíjí jak na závodních tratích, tak v jiných regionech. Úspěšný návrat značky Honda do mistrovství světa cestovních vozů WTCC v roce 2013 přinesl zkušenosti, jež významně pomohly při vývoji nového modelu Type R, neboť vývojový tým měl k dispozici analýzy a zpětnou vazbu ohledně výkonů a konstrukčních řešení shromážděné na závodní trati.

Na Ženevském autosalonu 2014 značka Honda také představí nové informace o uspořádání hnacího ústrojí nové generace modelu NSX, jež bude na trh uvedena v roce 2015. Dále bude na stánku značky Honda vystaven koncept nové generace elektromobilu poháněného palivovými články FCEV Concept, jenž si zde odbude svoji výstavní premiéru. Společnost při příležitosti autosalonu také poprvé potvrdí uvedení tohoto vozu do prodeje na evropském trhu počátkem roku 2016.
Přílohy
25458_Civic_Type_R_Concept.jpg
25457_Civic_Type_R_Concept.jpg
25456_Civic_Type_R_Concept.jpg
25455_Civic_Type_R_Concept.jpg
25454_Civic_Type_R_Concept.jpg
25453_Civic_Type_R_Concept.jpg
dany
Administrátor

Příspěvekod jarka v úte 04. bře 2014 22:39:51

Dane a co říkáš na toto. Jako já nikdy nebyl žádný extra honda-fun, jen mě prostě na ep3 upoutala kombinace pro mě dokonalých vlastností (super převodovka v kombinaci se super atmo motorem ve spolehlivým celku). Jestli má ctr9g obstát, tak už z marketingovýho pohledu musí ten čas stlačit do blízkosti 7:50 a to už je kurva rychlost na hothatch. A to ani nepovídám o výsledný ceně, kdy poměr cena/výkon je u cupry neskutečný. Z časů na ringu je vidět, jak moc auta za posledních 10let zrychlily...
jarka

Příspěvekod dany v úte 04. bře 2014 22:52:32

neříkám nic a čekám...
Ale všechno to jsou přeplňované dvoulitry... Takže když si vezmu, že já jako průměrný, možná trošku nadprůměrný, řidič dokážu s atmo motorem zajet severní smyčku BtG v čase téměř srovnatelný jako Seat Leon Cupra s o 12 let mladším autem celý okruh, není pro mě zase tak špatná vizitka, protože tomu Leonu z mé výbavy nechybí nic, LSD má o trošku horší, brzdy srovnatelné, pneu má o kousek lepší...
No a mě chybí rovinka, tedy nějakých 22s...
Tudíž kdyby standart výbavy, mám na mysli té technické, byl před 12 lety stejný, tak nějaký profi řidič mohl již tehdy s atmo motorem dohlížet na metu 8 minut...
Takže z mého pohledu to není takové zrychlení, jen optimalizace a lepší využití dostupné techniky...
dany
Administrátor

Příspěvekod jarka v úte 04. bře 2014 23:08:07

Jako 9G vypadá neskutečně nabušeně (i když mi je většinou vzhled dost jedno, tak tohle je prostě pěkný), mě jen dostává, že výsledná rychlost bude muset být na úrovni CSL, Carrery S, atd. (prostě masakr???). No uvidíme, začíná to být zajímavý...
jarka

Příspěvekod maxxi v stř 05. bře 2014 9:18:22

Ještě počkejte na odpověď kosočtverců. Jinak nový typer pokud to bude alespoň trochu podobný těm fotkám a funkčně tak jak slibují tak si ho asi na zimu koupím :-)

Odesláno z mého MI 2S pomocí Tapatalk
maxxi

Příspěvekod dany v stř 05. bře 2014 9:26:18

uz minule byl ten record od kosoctvercu obestren tajemstvim, dodnes nikdo poradne nevi, za jakych podminek to bylo zajeto, tedy jestli motor nemel o neco vetsi vykon, jake to melo pneu a podobne...
Tady u Seatu je mi sympaticke, ze vice mene rekli vse na rovinu, dali mekke pneu asi to nejlepsi co si muzes s homologaci v Evrope dat a pouzili chladnejsi pocasi pro vetsi vykon motoru...

Takze budu cekat, jaky podvod kosoctverce vymysli :lol:
dany
Administrátor

Příspěvekod maxxi v čtv 06. bře 2014 12:21:58

http://www.topgear.com/uk/car-news/seat ... 2014-03-02

maxxi

Příspěvekod maxxi v čtv 06. bře 2014 12:22:26

No seat docela pěkně

maxxi

Příspěvekod soki v pon 16. čer 2014 22:23:37

http://auto.sme.sk/c/7238790/najrychlej ... nault.html

hranica sa posunula.... neviem neviem ci tych 280k v civicu sa vyrovna tejto odlahcenej francuzskej hovadine.... predsa ked to "schudlo" 100kg tak ma 1247kg........
R- 16659
soki

PředchozíDalší

Zpět na Volný pokec