LSD v praxi, aneb diferenciál převážně vážně

Re: LSD v praxi, aneb diferenciál převážně vážně

Příspěvekod dany v stř 07. led 2009 0:51:35

Zvednout jedno kolo pro zjisteni samosvoru jde u kolikovych a tvrdych lamelovych sper, u techto LSD dojte pri uplne ztrate adheze na jednom kole k temer nulove svornosti (kolo je unaseno volne prevodovkou) auto se temer ani nepohne.
Nejlepsi pro zjisteni LSD je prave rovny asfaltovy usek, tady vyvine LSD vlastne nejvetsi svornost. Pri rozjezdu staci koukat, jestli hrabou obe kola. ;)
dany
Administrátor

Příspěvekod babo v pát 16. led 2009 0:22:25

a to na rovinke ci namaluje dve ciary plati aj pre klasicky snekovy (helical)?
babo

Příspěvekod dany v pát 16. led 2009 9:18:41

Pro jízdu po rovině (sprinty) je úplně jedno, jestli tam máš Quaife nebo Honda DC5, rozdíl poznáš na okruhu (někdo, kdo ví, co má hledat), ale hlavní rozdíl je vidět na okresních silnicích (zatáčkovitých a úzkých cestách). Tam je chování diferenciálu Honda DC5 daleko více "USER FRIENDLY" a daleko lépe se s autem "hraje". Rozdíl mezi difenciály je daleko větší u CTR7G než u 8G, to jsem měl možnost si také vyzkoušet (což vychází z konstrukce auta), ale přesto těch pár tisíc za tu investici stojí.
dany
Administrátor

Příspěvekod matulo v úte 29. lis 2011 12:33:16

Ahojte.

Ma niekto skusenosti aj s LSD od Wavetrac? Jazdim prevazne "na cestach", sem tam zajdem na okresky sa trosku vyblaznit. O Wavetrac som pocul, ze je vhodny prave pre ludi ako som ja (vlastnim CTR8G) :)
Ak su skusenosti, ako si na tom stoji v porovnani s Quaife a LSD od Hondy?
A moja dalsia otazka....ak som to spravne pochopil, LSD z DC5 je rovnake, ako to v CTR8 CW:

Kód: Vybrat vše
http://www.hondaoriginalparts.com/honda_car_parts_selection_pfk.php?block_01=17SMRA01&block_02=M__0801&block_03=10131

?
matulo

Příspěvekod dany v úte 29. lis 2011 22:34:12

matulo píše:Ahojte.

Ma niekto skusenosti aj s LSD od Wavetrac? Jazdim prevazne "na cestach", sem tam zajdem na okresky sa trosku vyblaznit. O Wavetrac som pocul, ze je vhodny prave pre ludi ako som ja (vlastnim CTR8G) :)
A moja dalsia otazka....ak som to spravne pochopil, LSD z DC5 je rovnake, ako to v CTR8 CW:

http://www.hondaoriginalparts.com/honda_car_parts_selection_pfk.php?block_01=17SMRA01&block_02=M__0801&block_03=10131

?

Ano, LSD DC5, EP3 JDM i FN2 CW a FD2 mají stejné LSD Helical

Wavetrac mi přijde podobné s Quaife, tedy asi pro něj bude platit to samé... Já bych dal Hondu, ale stojí víc :(
dany
Administrátor

Příspěvekod matulo v stř 30. lis 2011 14:08:59

dany píše:
matulo píše:Ahojte.

?

Ano, LSD DC5, EP3 JDM i FN2 CW a FD2 mají stejné LSD Helical

Wavetrac mi přijde podobné s Quaife, tedy asi pro něj bude platit to samé... Já bych dal Hondu, ale stojí víc :(

prave ta cena :) na druhu stranu, zatial som nenasiel Wavetrac pod 800 eur, co je tiez dost (v porovnani s OEM za cca 1000...ktory vlastne ponukas za podobnu cenu aj ty :) ) - je tu nieco, co ma cloveka presvedcit investovat o cca 5000 KC viac do OEM? A ako je to prosim ta s udrzbou OEM? Vyzaduje sa nejaka specialna? + staci "namontovat" LSD a to je vsetko alebo je potrebne menit aj nieco ine?
matulo

Příspěvekod dany v stř 30. lis 2011 20:00:40

OEM diferenciály jsou bezúdržbové, jen se doporučuje měnit častěji (jednou za 20-30tis km) olej v převodovce, jinak se nic neděje... No a vydrží 200-300 tis km... Pravděpodovně... Zatím mi žádný OEM neodešel :D
dany
Administrátor

Příspěvekod matulo v čtv 01. pro 2011 0:23:17

dany píše:OEM diferenciály jsou bezúdržbové, jen se doporučuje měnit častěji (jednou za 20-30tis km) olej v převodovce, jinak se nic neděje... No a vydrží 200-300 tis km... Pravděpodovně... Zatím mi žádný OEM neodešel :D

a existuje teda nieco, kvoli comu si clovek povie: "investujem do toho viac, pretoze OEM za TO proste stoji?" :)
matulo

Příspěvekod dany v ned 04. pro 2011 22:00:23

Myslím, že jsem to tam napsal jasně ne?
Vydrží hodně dlouho, je bezúdržbový a žádný mi zatím neodešel, to Ti přijde jako málo argumentů???
dany
Administrátor

Příspěvekod Bully v stř 21. srp 2013 20:47:38

Po montazi nove prevodovky s OEM samosvorem (FN2) me zneklidnila jedna vec. Poznal jsem to az ted, kdyz jsem vezl nekoho velmi klidnou jizdou okreskami, vicemene bez radia a skoro bez plynu. Pri brzdeni motorem nebo proste jizde temer bez plynu se zarazenou rychlosti to proste z prevodovky drnci, jakoby vibroval nejaky tenky plech. Jindy se to neozyva. Mel jsem auto v servisu kvuli spasovani narazniku, tak mi proklepli i tohle a sami lokalizovali tenhle pazvuk prave z prevodovky, udajne nejspis prave diferencial :) Takze kdyz jsem jim pak rekl ze tam mam samosvor, hned pokyvali hlavou.
Kdo mate samosvor na FN2, je to normalni? Ono to pri me jizde nerusi a vlastne ani nejezdim tak aby to slo vubec poznat :D , ale zajima me to. Diky.
Bully

PředchozíDalší

Zpět na Převodovka