Jak doufám, tak jste si mnozí všimli, o víkendu jsme se zúčastnili prvního závodu 12h LeBrno vytrvalostní série. Byl to náš první závod, doposud jsme absolvovali jen jeden společný test, dopustili jsme se každý nějakých chyb, ale jako celek nás to určitě zocelilo a ačkoli jsme s nejrychlejším autem divize2 dojeli "až" druzí se ztrátou 86s na vítěze, jsme v tomto ohledu spokojení...
Nicméně neusínáme na vavřínech, kompletně reorganizuji strategii, protože jak jsem koukal na výsledky loňské, nejrychlejší auto v divizi 2 dokázalo pokořit 250okruhů v Brně za 12h a to bude meta, které bych chtěl s celým týmem na podzim v závěrečném podniku dosáhnout...
Během dne jsme se výrazně zlepšovali a odpoledne bych řekl, že vše již fungovalo tak jak mělo. Stahovali jsme špičku a i přes výjezd safety caru, který nám moc nepomohl, a vylosovanému poslednímu startovnímu místu jsme se po ranním propadu na konec startovního pole postupně propracovali na 5místo celkově...
Team:
Team pracoval velmi spolehlivě a přesně, pokud tam byla nějaká chyba, dá spíše říct že moje strategické rozhodnutí. Chci tedy všem moc poděkovat...
Jezdci všichni bez rozdílu splnili to, co jsme si před závodem řekli a já jsem byl mile překvapen výkony, které podali...
Mechanici pracovali také na jedničku a první delší zastávky v boxech byly způsobeny zase spíš mou představou o delším čase, kdy jsem chtěl zkontrolovat víc věcí, než se dalo stihnout (což vychází hlavně z mých rallyových zkušeností, kde je servis delší a auto se kontroluje pečlivěji)
Auto:
Auto fungovalo hlavně spolehlivě. Budu muset sice ještě udělat pár změn v nastavení geometrie teď po prostudování údajů a hlavně prohlídce opotřebovaných pneu, ale na druhou stranu použité komponenty překonaly mé očekávání, teď jsem již přesvědčen, že brzdy vydrží bez výměny celý 16h závod ačkoli se jedná o hodně agresivní setup a zvolené pneu Falken RT615K překvapilo také, přední pár vydržel přes 6h závodu (tedy přes 700km) a rozhodně to nebylo na úkor rychlosti...
Bohužel peněz je málo a první závod byl vlastně náš první velký test...
Všem zúčastněným, ale i těm co nám drželi palce a věřili nám, chci velmi poděkovat za podporu a doufám, že dobré výsledky budou pokračovat...
Něco málo o průběhu závodu ...
viewtopic.php?p=6157#p6157Fotogalerie ...
http://danyctr.rajce.idnes.cz/2012-04-0 ... tni_serie/