TypeR.cz racing day na okruhu CzechRing.cz 11.6.2012

Plánované a uskutečněné akce

TypeR.cz racing day na okruhu CzechRing.cz 11.6.2012

Příspěvekod dany v stř 18. dub 2012 16:55:23

Letos první TypeR.cz racing day na okruhu CzechRing v Hradci Králové proběhne v návaznosti na RallyShow 2012. Bude probíhat společně s Miata Cupem ve dnech 10-11.6.2012

RallyShow je letos poprvé dvoudenní, v sobotu budou k vidění auta okruhová, kopcová, formule, ... Neděle pak bude speciálně určená pro rally auta. Kdo se tedy bude chtít přijet podívat, může si to protáhnout do pondělka a zúčastnit se i blbnutí na okruhu...

Kdo bude mít zaplacen pondělní racing day, bude mít možnost parkovat v areálu okruhu CzechRing a zúčastnit se odpoledních nedělních bonusových jízd...

Program neděle 10.6.2012 v rámci RallyShow :
... odpolední "lehký" půlhodinový racingový blok, počítám někdy mezi 14-15h dle možností
... poté bude ukončena RallyShow a nastane zmatek s úklidem a hromadným odjezdem závodníků a vystavovatelů
... počítám, že do 18h bude nejhorší pryč a nedočkavci si budou moci tak na hoďku ještě vyzkoušet trať

Program pondělí 11.6.2012 v rámci TypeR.cz racing day a MiataCup:
... 08.30 až 09.00 - registrace, rozprava s jezdci, podepsání prohlášení
... 09.00 až 12.00 - volné tréningové jízdy
... 12.00 až 13.00 - volné duální závody, příprava na soutěžní kola
... 13.00 až 15.00 - měřené jízdy
... 15.00 až 17.00 - volné jízdy
... cca 17 hod ukončení (pokud bude zájem, můžeme i déle)

Ceny:
- při závazném objednání a zaplacení do 30.4.2012 ... 1.200,- kč + účastník obdrží jednu volnou vstupenku na RallyShow 2012
- při závazném objednání a zaplacení do 31.5.2012 ... 1.500,- kč + účastník obdrží jednu volnou vstupenku na RallyShow 2012
- později ... 1.800,- kč

- Případné škody budete platit sami, povinné ani havarijní pojištění na této uzavřené trati neplatí, jen pro info...

Závazně přihlášení:
- Kaufi (cena 1.200,- / volný vstup na RallyShow)
- Maxxi (cena 1.200,- / volný vstup na RallyShow)
- Míra (cena 1.200,- / volný vstup na RallyShow)
- Kráťa (cena 1.200,- / volný vstup na RallyShow)
- Dan (cena 1.200,- / volný vstup na RallyShow)
- Peter ITR (cena 1.200,- / volný vstup na RallyShow)
- Jarda (cena 1.200,- / volný vstup na RallyShow)
dany
Administrátor

Re: TypeR.cz racing day na okruhu CzechRing.cz 11.6.2012

Příspěvekod maxxi v stř 18. dub 2012 22:45:10

Jedu míra taky :-)
maxxi

Příspěvekod dany v čtv 10. kvě 2012 12:27:44

dany
Administrátor

Příspěvekod dany v stř 16. kvě 2012 10:11:24

Rally Show na Autodromu Hradec Králové je nyní dvoudenní supershow ... http://www.youtube.com/watch?v=SM5lf5U5f28

DSC_0217.jpg

Největší rally show střední Evropy přivítá již 9. a 10.6.2012 mistry českého motorsportu i světové automobilové legendy na závodním okruhu CzechRing v Hradci Králové. Pátý ročník jedinečné akce RallyShow nabídne teamům a fanouškům poprvé dva adrenalinové dny za sebou. Sobota bude patřit převážně formulím a okruhovým vozům všech generací a tříd. Nebudou chybět ani sportovní vozy ani historické legendy známe ze světových okruhů. Svoji eleganci předvedou také veteráni v kontrastu s nejnovějšími modely světových výrobců automobilů. V sobotním programu nebudou chybět dvě rychlostní zkoušky s přeskokem mostu a hned v úvodu dne kaskadérské vystoupení Pavla Vika s jeho Hondou CBR. Paralelně s děním na okruzích i offroadové dráze bude sobota patřit soutěži MISS Autosport 2012, ve které bude soutěžit deset finalistek o přízeň diváků v atraktivních soutěžích (např. závod motokár a sexy myčka). Vyvrcholením prvního dne bude právě volba MISS a nebude chybět ani ocenění nejhezčí hostesky nebo modelky nominované jednotlivými autosalony nebo teamy. V tento čas budou již přijíždět teamy z Rally Krkonoše a večer bude malá afterparty pro V.I.P., partnery, jezdce, teamy, vystavovatele, hostesky a samozřejmě finalistky MISS Autosport.

DSC_0018.jpg

Neděle bude více v režii rally na duální trati. Většina programu bude patřit právě rallyovým a autokrosovým speciálům, kteří se budou utkávat na paralelní dráze s přeskokem mostu. Piloti s vozy tříd WRC, B, S2000 a dalšími speciály budou opět jezdit na samé hraně Newtonových zákonů. Přehlednost a atraktivita trati umožní fanouškům vidět z jednoho místa stovky úžasných průjezdů, vstoupit do depa a prohlédnout si techniku z bezprostřední blízkosti. Pro teamy představuje RallyShow jedinečnou příležitosti svést své partnery a přátele v bouřlivé atmosféře před zraky tisíců diváků a poděkovat za podporu jim i svým fanouškům. Také v neděli budou na okruhu kroužit formule a okruhová a sportovní auta. Autosalony a historické vozy si v neděli vyzkoušejí dokonce duální trať.

rez skok.jpg

V průběhu celého víkendu bude možné obdivovat vystavené modely vozů z produkce světových automobilek. Součastně s Rally Show proběhne největší autosalon východních Čech, AutosalonShow 2012, na kterém se prezentují nejvýznamnější východočeské autosalony. Ani příznivci jedné stopy nebudou ošizeni o současné i historické motocykly. V obou dnech proběhnou další paralelní programy pro děti a dospělé, v provozu bude offroad trať, půjčovna motokár, lety vrtulníkem, trucktrial show a další atrakce. Expozice nabídne také nářadí pro servisy a dílny, prezentovat se budou také výrobci a dovozci dílů a pneumatik pro motorsport.

http://www.rallyshow.cz
http://www.czechring.cz

plakát 12.pdf
(506.35 KiB) 409 krát

MAPA 12.pdf
(1.39 MiB) 370 krát
dany
Administrátor

Příspěvekod dany v úte 29. kvě 2012 23:33:33

Takže na pondělí budu mít pronajaté závodní homologované váhy, takže kdo chce znát přesnou hmotnost svého auta, včetně detailů jako zatížení jednotlivých náprav či dokonce kol, bude možnost si auto za úplatu nechat zvážit...
dany
Administrátor

Příspěvekod jarka v úte 29. kvě 2012 23:55:22

Já se hlásím, tohle mě hodně zajímá.
jarka

Příspěvekod dany v pát 01. čer 2012 11:09:55

Včera jsem dělal na CzechRingu firemní adrenalinový den a dal jsem se víc dohromady s pánem, který tam má motokáry. Je to suprový člověk a rozumí tomu. Motokáry má správně zpřevodované, takže to není taková nuda jako jinde. Půjčuje motokáry s větším motorem 200ccm, má i dvě závodní s motory 270ccm a rámem o 50kg lehčím, ale ty prý až když něco ukážu :D
Tak mě napadlo, jestli se s ním nedohodnout a vzít si k racing dni i na pár hodin motokáry :D ???
dany
Administrátor

Příspěvekod maxxi v úte 12. čer 2012 12:45:08

Akce byla super !!!!!

pár fotek z neděle RALLY_SHOW_2012

http://k20a.rajce.idnes.cz/RALLY_SHOW_2 ... C_KRALOVE/

Fotky z TypeR.cz racing day

http://k20a.rajce.idnes.cz/TypeR.cz_rac ... _11.6.2012

a ještě jedno krátké video /mírova parní sauna/ :-)

http://www.youtube.com/watch?v=lrMX9dSYKZ0&sns=em
Naposledy upravil maxxi dne úte 12. čer 2012 20:21:05, celkově upraveno 1
maxxi

Příspěvekod Well v úte 12. čer 2012 14:41:34

Moc příjemná akce. Díky Dane za super organizaci. Fotky, výsledky a článek je už zde http://autofun.blesk.cz/miata-cup-2012-czechring-10165/
Mazda MX-5 1,6
Well

Příspěvekod dany v čtv 14. čer 2012 9:32:42

Jinak se mi sešlo pár reakcí převážně z MiataCupu, tak mou reakci chci zveřejnit i zde, třeba tak někomu rovnou odpovím na to, co se chtěl taky zeptat :D Každopádně moc všem chci poděkovat za připomínky a reakce...

Úvodem chci jen říct, že okruh je mladý a jeho ambice nejsou úplně malé, ale ani nijak přehnané. Do areálu bylo investováno za poslední rok přes 15mil. kč a to bez dotací od soukromých investorů, zatím co okruhy jako Vysoké Mýto, Sosnová a pod. vznikly za vydatnho příspěvku státu a tudíž nás všech... Nicméně vznikla trať, která je naprosto rozdílná od ostatních, jak charakterem, tak rozdílným povrchem, náročností, zázemím, možností variability i zaměřením spíše na pokročilé řidiče...

Hodně si cením, že jste si udělali chvilku času, aby jste své pocity dali na papír (email :D ) a tím mi také pomohli lépe se orientovat... Na pár reakcí zareaguji, samo anonymně, neboť si protinázoru cením...

- odstranit zbytecny retarder za prujezdem pod mostem, vytvari kolizni misto (i kdyz jde o kolizi jen s naskladanymi pneumatikami)
... ten jste si všichni odhlasovali, ano bylo to na můj popud, nicméně jsem tam opravdu viděl pár ošklivých nehod, takže ta opatrnost není přehnaná, o tom svědčí i to, že se naštěstí žádný větší incinent nestal, takže příště budete vědět, do čeho jdete, retardér dáme pryč a já budu mít méně starostí s jeho rovnáním :D

- odstranit hrubozrny sterk z bezprostredniho okoli trati (pri vyjeti kola mimo asfalt dochazelo k neprijemnemu „sprchovani” podvozku velkymi kameny)
... to "sprchování" chápu je nepříjemné, ale věřte mi, že je bezpečnější, než když je hned vedle tratě tráva, navíc když víte, že tam je štěrk, jedete o něco opatrněji a tím i bezpečněji

- Okruh velmi zajimavy, snad jen trochu kratky.
... CzechRing okruh "A" ... 950m
... CzechRing okruh "A" s prodlouženou cílovou rovinou ... 1750m
... CzechRing duální okruh ... 1650m
... CzechRing duální okruh s prodlouženou cílovou rovinou ... 2450m
... Vysoké mýto ... asi 1000m tak jak ho jezdíte
... Sosnová asfalt ... asi 950m
Dlouhou variantu jsme nejezdili jen z důvodu potřeby uklizení tratě po RallyShow a obavy z deště a zase s tím většina souhlasila

- Cast trati, ktera je pouze po parerelni jizdy, je rovnez velmi zajimava, ale vzhledem k jeji sirce je celkem riziková, skoro až nebezpečná. Pro MX5 ještě možná o.k, ale nedovedu si představit zde jet s méně agilnějším vozem :)
... na té úzské duální dráze se nedosahuje rychlostí, kdy by úzkost byla nebezpečná, navíc je duální dráha určená převážně pro pokročilé jezdce... Nevšiml jsem si, že by někdo měl na úzské dráze nějakou krizovku :D
... Navíc kdo byl na rally, viděl třeba Octavii WRC, dost velké auto, nebo i na naší akci třeba Mitsubushi Lancer EVO X :D

Na Sosnovou to určitě délkou a rozmanitostní nemá (možná úroveň asfaltu je někde lepší) a oproti Mýtu je zase výhodou místy širší trať, ale zázemí se v Mýtě daleko větší.
... Tak délku jsem tam uvedl, možná k překvapení všech v délce základního okruhu není velký rozdíl no a záleží dle mě, jakou rozmanitost kdo hledá
... Zázemí, rozloha okolí a hlavně variabilní možnosti mi přijdou zrovna na CzechRingu největší výhodou. Nikdy jsme v Sosnové neměli snad ani stan a v Mýtě max. malý prostor, tady jeden hangár pro auta a druhý pro občerstvení :D

- Okruh, i když osobně mi příjdě poněkud nedodělaný ( některé únikové zóny a povrch)
... povrch je různorodý částečně i úmyslně, já i ředitel okruhu jsme duší rallyový jezdci a je pravda, že byl zohledněn pohled rally jezdců (technické pomalé zatáčky, kuz úzské tratě, skok, táhlé rychlé zatáčky

- Změnil bych jen jednu věč a to tu, že bych odstranil aspoň 2 betonové mantinely na výjezdu zté rychlé pravotočivé zatáčky
... to určitě nepůjde, je to asi nejkratší možná délka panelů, ty betony jsou tam hlavně kvůli bezpečnosti při najíždění na trať a současně při duálních závodech, aby při "nezvládnutí" té zatáčky někdo nesestřelil nic netušícího jezdce při nájezdu na trať či soustředícího se jezdce při jízdě na plný plyn úzskou tratí

Na závěr chci říct, že kdo bude chtít, bude si moc vyzkoušet okruh i duální trať v nejdelší možné konfiguraci na příští akci dne 4.8.2012 ... viewtopic.php?f=21&t=608
dany
Administrátor

Zpět na Akce