kontrolka oleje

Konkrétní vzniklé problémy a jejich možné řešení

kontrolka oleje

Příspěvekod hori v pon 30. kvě 2011 21:35:21

zdravím - mám problém - CTR8 - najeto 25tis - kolem 5tis ot. se mi na dálnici již čtyřikrát rozsvítila kontrolka "olej" - oranžově - bylo přes půlku, nicméně jsem tak 0,5l dolil a byl měsíc klid. Nyní opět. Zastavím, zkontroluju - je přes půlku, tak jedu - a nesvítí. Taky jsem se setkal s tím, že kontrolky svítily nejdříve oranžově - upozornění, potom červeně - výstraha - to asi nemáme. Je nějaká jednoduchá diagnostika, že to je "vadné čidlo oleje", nebo jak to funguje ? díky za info
hori

Re: kontrolka oleje

Příspěvekod dany v úte 31. kvě 2011 8:57:29

Tak s tím jsem se zatím nesetkal, ale zeptal bych se v Hondě, jestli tě nepošlou do Bohnic :D

Nevím, že by se používaly dvoubarevné diody...
dany
Administrátor

Re: kontrolka oleje

Příspěvekod Bully v úte 31. kvě 2011 22:49:58

Podobny problem je docela casto zminovany na FnHatch.de. Sam jsem po tom sel protoze se mi to parkrat objevilo taky. PP proste ukazuje nekdy varovnou hlasku opravdu hodne predcasne. Zvlastni je ze se mi to objevilo snad 3x na jednom stejnem konkretnim miste dalnice :lol: , mozna cidlo precitlivele reaguje na nejaky naklon. Vzdycky kdyz jsem olej zkontroloval tak ho bylo s prehledem dostatek. Sice jsem nekdy dolil, ale pokud je hladina v poradku, staci vypnout motor a pri dalsim nastartovani varovna hlaska zmizi. A neobjevi se treba 1000 km.
V kazdem pripade je 100% lepsi stav oleje urcite zkontrolovat.
O nejakem dvoubarevnem provedeni PP taky nic nevim.
Bully

Zpět na Problémy, aneb jak na to