Jak zajíždět nové CTR...

Jak zajíždět nové CTR...

Příspěvekod tomas23 v čtv 16. pro 2010 19:54:40

Zdravím všechny učasníky fóra, jsem zde nový a pomalinku i hrdý majitel CTR Championship white :)
Dnes jsem si ho objednal. Tak už se moc teším :)

Mám však otázku na vás ve fóru: Jak správně zajet CTR a popřípadě čemu se vyhnout? Je to sportovní motor a ten se patrně zajíždí trošku jinak, než nějaký běžný. V příručce píšou, že motor by se neměl vytáčet do prvních 1000 km. Není lepší tak 2 až 3000 km?

Všem předem moc děkuji za odpovědi...
tomas23

Re: Jak zajíždět nové CTR...

Příspěvekod dany v ned 19. pro 2010 0:50:30

Hlavně jde o to, aby se zajela a "sedla" si hlavně převodovka s motorem, neboť motor už dostal "svoje" na testovací stolici...

Pokud chceš, aby auto v budoucnu jezdilo dobře a motor byl slušný, jsou potřeba hlavně ještě podmínky...
... Auto zahřívat pomalou jízdou, nikoli tak, že nastartuješ a necháš auto 15 minut běžet na místě
... Dodržovat dynamiku jízdy (nepodtáčet motor) i během zajíždění, hodně řadit (pomalu, přesně a opatrně) a s autem jezdit co možná v nejrůznějších režimech (nejhorší je se s ním vydat 300km po dálnici) a rozsahu otáček... Není vůbec důležité, jestli budeš mít 3000, 5000 nebo 7000, to je vlastně motoru jedno, jde o to, aby měl co nejmenší zátěž, tudíš musíš s plynovým pedálem pomalu, aby si byl jen o trošku napřed před motorem (ne ho dávat na podlahu), tím docílíš zatížení motoru někde kolem 50%-60% a to je pro budoucí stav motoru dobré...
dany
Administrátor

Příspěvekod tomas23 v úte 21. pro 2010 19:05:55

Moc diky za odpoved Dany, vse je srozumitelne, ale mam trosku takovy problem... Po vyzvednuti CTR ze showroomu jedu na dalekou cestu do UK. :| Takze to budou spise dalnicni km. Co tedy podle tebe mam delat? Ja jsem chtel jet stejne nejakych 110 km na 6ku... Myslim, ze to toci kolem 3000 ot.
Pak me jeste zajima, kolik km mam zajizdet vuz? 1000, 2000, nebo 3000 a vic? Zkus to popsat trosku podrobneji. :) Diky jeste jednou... Mimochodem paradni stranka, se spoustou informaci a zajimavych veci... ;)
tomas23

Příspěvekod dany v stř 22. pro 2010 22:58:50

Ale vždyť Ti to píšu, není vůbec důležité, kolik točíš otáček, ale jak zatěžuješ motor !!!

Takže prostě pomalu zvyšuj zátěž a pokud možno bys měl před tou cestou najet tak 1000km a to dynamickou jízdou s progresivními otáčkami a progresivním zatěžováním motoru...

Jízda po dálnici není nic moc a je jedno jestli pojedeš na 3000, 4000 nebo 5000, pokud to budou konstantní otáčky a konstantní zátěž, není to dobře...
dany
Administrátor

Příspěvekod tomas23 v ned 23. led 2011 21:49:34

dany píše:Ale vždyť Ti to píšu, není vůbec důležité, kolik točíš otáček, ale jak zatěžuješ motor !!!

Takže prostě pomalu zvyšuj zátěž a pokud možno bys měl před tou cestou najet tak 1000km a to dynamickou jízdou s progresivními otáčkami a progresivním zatěžováním motoru...

Jízda po dálnici není nic moc a je jedno jestli pojedeš na 3000, 4000 nebo 5000, pokud to budou konstantní otáčky a konstantní zátěž, není to dobře...

Dlouho jsem zde nebyl... Moc děkuji za odpověď Dany... Budu se tedy snažit vybrat nějakou rozumnější pozemní komunikaci, než dálnici, aby jízda byla co nejprogresivnější :twisted:
tomas23

Zpět na CTR 8G