rada novacikovi

Konkrétní vzniklé problémy a jejich možné řešení

Re: rada novacikovi

Příspěvekod Bllesk v úte 30. lis 2010 18:14:47

no chcem ho pouzivat na normalne jazdenie v priemere rocne najazdim cca 13000Km :) co je podla mna nic.
to preto lebo chodim za pracou do zahranicia tak prejdem cca 600 Km po dialnici a tam auto stoji 2 tyzdne.
ine auto proste nechcem lebo podobne tomuto ziadne neni ten future exterier a brutalne nadherny interier a legendarna spolahlivos japonskych aut tuto kombinaciu ziadne ine auto nema no okrem klasickeho civica 8G ale takych tu chodi uz dost a ma to len 140HP co neni malo ale 140 koni ma aj obycajny diezel :)
no a co sa tyka toho komfortu jazdy tak no vlastnim Megane 2 tak si myslim ze horsie to nebude.
a este otazocka na zaver ked idete po dialnici konstantnou rychlostou 130 km/h pri zaradenej 6 tak na kolko otaciek sa toci motor? vopret dik a vazim si toho ze takto rychlo reagujete na moje otazky. DIK
Bllesk

Příspěvekod padam v úte 30. lis 2010 18:20:18

Při 130km/h točí na 6rs cca 4000ot, což je docela dost. Na spotřebu se jezdí do 120km/h na tachometru, to umí jet CTR i za 8.0L/100km.
padam

Příspěvekod Bllesk v úte 30. lis 2010 18:21:35

padam píše:Při 130km/h točí na 6rs cca 4000ot, což je docela dost. Na spotřebu se jezdí do 120km/h na tachometru, to umí jet CTR i za 8.0L/100km.

a pri 130 to zere kolko
lebo 8 litrov mi zere aj moj Megane pri 130
Bllesk

Příspěvekod dany v úte 30. lis 2010 18:23:41

My na Nordschleife jezdíme konstantní rychlostí 150km/h a všichni (včetně mě s velmi krátkou převodovkou) jedeme za 10litrů na 100km...
... nebo jedeme kosu, jsme tam za 5hodin se spotřebou 17litrů na 100km :lol: :lol: :lol:
dany
Administrátor

Příspěvekod Bllesk v úte 30. lis 2010 18:35:29

ale co kaslem na spotrebu aj tak toho moc nenajazdim a chcem mat poriadne auto :D uz konecne lebo ta 1.4 v renckovy ma uz omrzela po dialnici ide dusu vypustit toci skoro 4100 rpm :lol:
Bllesk

Příspěvekod Bully v úte 30. lis 2010 19:47:20

Bllesk píše:ale co kaslem na spotrebu aj tak toho moc nenajazdim a chcem mat poriadne auto :D uz konecne lebo ta 1.4 v renckovy ma uz omrzela po dialnici ide dusu vypustit toci skoro 4100 rpm :lol:

No ja jsem s CTR taky novacek, ale tohle vazne neni auto na dalnice, na cestovani mam Acco Tourer 2,2i-CTDi. Jestli cekas ticho a pohodli pro dalnicni presuny, bude vhodnejsi dokonce i ten tvuj Megane.
Bully

Příspěvekod Pepa 2,7 RS v úte 30. lis 2010 22:04:32

Koukám, že dle většiny zdejších máme hrozně vostrý auto... :)

Já bych to ale tak horký neviděl - na CTR7G (který je oproti 8G přeci jen o dost hlučnější) jsem před úpravami bez problémů najezdil 35 tis km, z toho 4 tis na svatební cestě (již na podvozku Tein) a žádost o rozvod z toho nebyla... ;)

Vše je to jen o tom, kde máš vlastní práh toho, co jsi ochoten akceptovat za cenu, že se Ti auto odmění někde jinde... A k tomu nelze poradit nic jiného, než že si to zkrátka musíš vyzkoušet sám (nevím, jestli už jsi s CTR8G jel) - jak vidno, i zde na to má každý majitel trochu jiný pohled...

Pravdou je, že pokud by to bylo jen na tu dálnici, pak asi budou lepší jiná auta... Ale pokud to má být auto, které přes týden slouží a v sobotu ráno baví na okreskách, pak už to může být ta správná volba... ;)

A pokud to auto nebudeš brát na okruh a pouštět se do nějakého velkého ladění, pak i ty provozní náklady by měly být naprosto v pohodě... Jdi no něj! :twisted:
Pepa 2,7 RS

Příspěvekod Bllesk v úte 30. lis 2010 22:51:27

no ja mam tak trochu blbu robotu lebo s autom mozem jazdit len cestou do nej co je cca 600Km alebo potom tyzden co som doma tak za tu kratku dobu si to potrebujem poriadne uzit. a ano jazdil so s nim ale len chvilku cca 20 min a bolo to po dost rozbytych mestskych cestach no a nezdalo sa mi to take tvrde alebo aspon som si to nevsimol ja som sa skor zameral na tu prevodovku konkretne na 3 prevod. stupen ci sa tam neobjavuje ta spomynana porucha no auto nieje nove je to 2007 a najazdene okolo 50000 km ale velmy zachovale skoro ako nove jedina chybicka bola ze malo dost obuchanu kapotu od kamienkou. no a uz ked som pri tom tak nevedeli by ste mi poradit na co by som sa mal konkretne pozriet na neake chyby o ktorych viete.
Bllesk

Příspěvekod dany v úte 30. lis 2010 23:56:17

viewtopic.php?f=18&t=460

a da se to auto nakonfigurovat, jak budes chtit ty...
dany
Administrátor

Příspěvekod Johnny v stř 01. pro 2010 9:03:53

Abych taky pridal trosku do mlyna... CTR 8G mam tri roky, rocne najedu tak 20 tisic a je to nase jedine auto. Takze jezdim v lete v zime, dalnice, okresky, semtam prazdny letiste. Menis akorat olej, desticky, brzdovku. Minimalni naklady ve srovnani s ostatnimi znackami, co jsem mel predtim. Akorat kvalita laku je na h...., takze kaminky kapote davaj pekne zabrat - no nic bude dalsi lak. Ve meste se trochu hur parkuje, je z nej hure videt a rejd je mensi, doporucuji park asistent. No a v Praze trpi predni lizatko, ale zatim vsechno vydrzelo ;)

Blby je, ze jo to sakra navykovy auto :D. Takze uz mame novy velky brzdy od Danyho a budou dalsi upravy. Po ceskych dalnicich musis jezdit v levym pruhu, v pravym si pripadas jak pri epileptickym zachvatu :lol: Sranda zacina na 5400 otackach, ktery budes tocit cim dal radsi a casteji, to ti garantuju. Takze spotreba kolem 10-12 je uplne normal. Budes ho mit rad, takze mu doprejes 100 oktanovej benzin.

Ale podle me to je presne o tom, to neni jenom spotrebni zbozi ale adrenalinova droga, do ktere budes penize cpat hodne a rad. A ve chvilich, kdy zadny nemas premyslis, jak nasetrit na ten novej podvozek, sani, svody a spoustu jinejch veci, ktery Dany prodava.

Stejne uz ses do ni zblaznil, tak si ji proste kup. Nektery rozhodnuti se delaj srdcem.
Johnny

PředchozíDalší

Zpět na Problémy, aneb jak na to