Zdravim vsechny se stejnym postizenim
Tenhle web znam uz dlouho, nicmene jsem se zaregistroval az dnes. Abych nezakladal zbytecne novy tema, myslim ze to muzu hodit sem. Jezdim v ITR, coz je moc fajn kara, ale vzhledem k tomu ze uz ma nejaky ten patek a najeto 170t km, je pomalu cas na novy podvozek se vsim vsudy. Uz mam nakoupeny temer vsechny novy ramena, silenty apod od Hardrace (viz priloha). Co jeste nemam zcela vyreseno je otazka podvozku. Mam nejaky navrhy, ale zatim jsem se nerozhodl. V podstate uvazuju o trech variantach:
1) Skunk2 PRO C
2) Tein Monoflex
3) Tein Super Street
ad 1) Na tenhle podvozek mam dobry reference od Aliena, daval ho na jednu ITR a udajne je fakt spickovej. Vicemene proti nemu nic nemam, sam jsem nad nim uvazoval a jeho doporuceni me v tom jen utvrdilo. Ja v tom vidim vyhodu ze stoji relativne malo (cca 31t) a udajne pro Tein Monoflex zcela rovnoceny souper, ma v podstate stejnou konstrukci a nastaveni vysky nezavisle na nastaveni "spring preload" pokud to rikam spravne. Pro me zatim volba c. 1. Zatim o nem nemam moc informaci, ale na nejakym US foru jsem cetl ze je spis pro "track use" a neni moc vhodny pro bezny pouziti.
2) Tein Monoflex - Tady jsem na nej cetl jenom chvalu od Danyho a navic verim tomu ze za ty prachy to nemuze byt spatny podvozek, konstrukce pokud se nepletu stejna jako Skunk2 PRO C. A jestli jsem to tady spravne procetl tak na bezny pouziti se da. Je sice trosku drazsi, ale myslim ze bych ty love navic jeste obetoval.
3) Tein Superstreet - v podstate takova nouzovka, ale podle toho co jsem cetl neni vubec spatny a taky jsem o nem velmi uvazoval. Nastaveni vysky uz je ale jine nez u predchozich dvou. Cena vice nez prijatelna.
A muj dotaz je: Jak to vidite vy? Nejaky zkusenosti a doporuceni? Jen zde uvedu na co chci auto pouzivat aby bylo jasny kam se orientovat s podvozkem. Neni to daily car, celou zimu stoji v garazi a v lete vetsinou taky, i kdyz ted s nim v lete jeste bezne jezdim. Nicmene po upgrade podvozku se z nej stane ryze vikendova zalezitost pro radost - uzivani si na okreskach, obcas okruh, nejaky vylety atd. Najezd rocne max. 10t km. Jeste bych se chtel zeptat jak je to s zivotnosti techto podvozku a co se da delat kdyz podvozek odejde - nejaka repase nebo neco. Docela me zklamalo o par prispevku vys jak nekdo psal ze po 30tkm sel podvozek do kytek. Cekal jsem zivotnost tlumicu cca 50tkm. Diky za cenne rady!
Gregy