Nechci nikomu nic vnucovat, ani ho přesvědčovat, ale jen Vám chci říct o infarktovém zážitku, co mě teď potkal...
Po správném zrepasování jsem dal na zajetí (prvních 2000km) řidší olej, tak jak jsem to už psal. Použil jsem kvalitní olej Motul 300V 5W40, jehož největší zastánce LK7R byl u tohoto zážitku...
Včera na brzdě jsem totiž s hrůzou zjistil, že mám málo oleje, tak jsem to začal řešit, neboť jsem chytnul nerva
přesně jsem to dolil a opatrně dojel domů. Včera ráno zase opatrně dojel znovu do Ústí a tam zase zjistil, že olej chybí...
Protože jsem nevěděl kudy kam, vypustil jsem kompletně olej, abych měl jistotu, že opravdu chybí... A chyběl
... Nebudu Vás napínat, po pečlivém propočítání jsem dospěl k něčemu, co mi vzalo dech...
Auto mi prokazatelně za 1500km spotřebovalo 3l oleje !!! To mě přivádělo do mdlob
Chyba měření je vyloučena, za 1500km mám dokonalý přehled i přes sklerozu
Pomalu jsem se smiřoval s tím, že motor má nějaký problém... Dal jsem dal nový filtr, můj oblíbený olej Castrol 10W60, odbrzdil ještě auto, dojel domů, celkem jsem najel nějakých 300km. Dneska jsem normálně neměl ráno odvahu ten olej ani zkotrolovat. Řekl jsem si, že jestli to má odejít, tak už tomu stejně nezabráním, dal jsem si svižnější cestu do práce, zaparkoval a šel makat
. Na otočku dal ještě Prahu a počet najetých km se zastavil na 440km. Celý zbytek dne jsem sbíral odvahu, jít ten olej zkouknout...
Nakonec jsem našel odvahu ve tři odpoledne... Světe div se, olej snad nechybí žádný, je stále mezi ryskama... Sice tomu nerozumím, ale chyba v měření je vyloučena a LK7R to může dosvědčit...
Každý ať si udělá názor vlastní a vezme si z toho to, co chce... GOOD LUCK...
EDIT: Doplnění...
Jen jsem chtěl po jednom dotazu doplnit, že v autě nechybělo najednou 3l oleje, já samozřejmě dolil jeden litr hned, jak jsem pojal podezření, ale protože mám v olejové vaně ty přepážky proti odlévání, špatně se tam dává měrka a nebylo právě úplně prokazatelné, kolik oleje tam vůbec je, tak jsem jel opatrně, protože jsem opravdu nevěděl, jestli ho tam málo, čemuž se mi opravdu nechtělo vzhledem k závratné spotřebě oleje věřit, nebo jestli jsem to v přítmí nějak přehlédl a je ho tam naopak hodně, proto ty nervy a opatrnost, nebyl jsem si jistý...
Podle chování motoru jsem měl spíš pocit, že ho je málo, ale mozek tomu logicky nechtěl uvěřit... Ale bylo to tak...