Zničil jsem DS1.11 (případně jiné závodní destičky)

Konkrétní vzniklé problémy a jejich možné řešení

Re: Zničil jsem DS1.11 (případně jiné závodní destičky)

Příspěvekod dany v stř 21. říj 2009 17:06:42

infi píše:Prave vetsina servisu co znam...

Dělají závodní brzdy nebo sériové??? V tom je velký rozdíl... Navíc, většina servisů co znám já, nemá o závodních materiálech moc velké znalosti...

infi píše:...ale zase jak jsem si jiz psal, se nova deska seda na novy povrch, cimz si muze udelat vlastni stopu a nemusi jezdit "po te stare" - prave kdyz se da nova deska na kotouc s jistou stopou (po tech predochozich deskach) tak v prvnich fazich nema dokonalou vztycnou plochu a tim se velmi snadno prehreje....

Osobně myslím, že když to je trošku drážkované, přesto zajetí trvá (téměř) stejně dlouho, navíc, když tam drobné drážky necháš, zvětšuješ tak styčnou plochu destičky s kotoučem, takže to prostě nemá, dle mě, smysl...
Maximální možné sjetí u kotoučů je tak 2mm, což není zas tak moc. Navíc 2mm na 32mm širokých kotoučích je daleko přijatelnějších, než na 25mm širokých, u kterých je již od síly 24mm znát výrazně větší zahřívání... Proč si tedy zbytečně snižovat životnost stáčením? Lepší je ty kotouče vyměnit někde u tloušťky 23.5mm...

infi píše:Jinak porad nevidim problem v stoceni drazek/dir...jak jsem jiz psal, me to stocili v pohode, nikde zadne poskozeni a uz jsem na tom najel bezproblemovych 300km

Co to je za kotouče??? 300km na okruhu nebo v normálním provozu???

infi píše:Takze bych to asi shrnul: 100 lidi, 100nazoru. Napr. k zajizdeni. U hawku je v navode od vyrobce napsano 8x 80-20, 8x 140-20 a jde se zavodit.

Jenže mi se tady bavíme o ferodu, nikomu nic nevnucuju, at si každý zajíždí jak chce. Píšu, jaké jsou zkušenosti a proč to tak je. Myslím, že moje najeté kilometry z brzdama ukazují, že už trošku brzdit a zacházet s nima umím...
Takže já bych to poopravil, 100 různých druhů materiálů, 100 různých druhů zajíždění. S tím souhlasím, protože ono zajíždění například organiky je výrazně rozdílné od sintra... Třeba Carbone Lorraine není nutné zajíždět vůbec, ale to je prostě druhem materiálu, nikoli názoru. Své Feroda si budu zajíždět tak, jak jsem popsal... Pokud někdo chce jinak, jeho volba, mě to opravdu nevadí...
dany
Administrátor

Příspěvekod Ondras v ned 25. říj 2009 17:37:05

Nafotil jsem dnes stav desek. Víceméně pro potvrzení diagnozy a jako memento pro spoluničitele ;).

http://www.civic.uragan.cz/2009_10_25/

Názvy souborů udávají, která deska je která. Na kotoučích taky pozoruju mikroskopické trhlinky. Na dotek jsou úplně hladké, doufám, že to není nic vážného.
respect to the men in the fast bread vans
Ondras

Příspěvekod Saty v ned 25. říj 2009 17:58:09

Toz pekna prace :o
tel.608641981
Saty

Příspěvekod dany v ned 25. říj 2009 18:18:04

Opravdu jsou uplne pretavene, ale maximalne, popravde nevim, jak se ti to podarilo... Je to i pro me zahada...
dany
Administrátor

Příspěvekod Ondras v ned 25. říj 2009 18:23:44

Je to jasné - volšový ruce, resp. nohy :oops:
Ondras

Příspěvekod babo v ned 25. říj 2009 19:12:52

moje az takto katastrofalne nie su, ale k idealu maju aj tak daleko

tie mikropraskliny v kotuci sa ti objavili az na SK-ringu? NIektorym sa objavovali uz pri aplkiacii EBC YS

o tych volsovych nohach to ale bude patrit pre mna napodobne :|
babo

Příspěvekod Ondras v ned 25. říj 2009 19:37:39

Mikrotrhliny se objevily těsně po aplikaci DS1.11 v Piešťanech. Ale je dost možné, že jsou dílem YS, jen nebyly před tím tak patrné, protože kotouče byly nadrážkované. DSka kotouče docela srovnaly, takže praskliny se mohly zvýraznit / zviditelnit.
Ondras

Příspěvekod babo v ned 25. říj 2009 20:43:44

ono su to predsa len seriove kotuce, ze ano... Co som videl Kolyho v MOste pri pomerne ovych EBC TG a DS 1.11 (v CTR brzdicoch), tak po 2 stintoch ostreho brzdenia (nahanali sa s Kingom ako blazni :) ) vyzerali kotuce stale ako nove. Mne tiez pripadali 1.11 pomerne setrne ku kotucom (oproti 3000kam znacne), snad sa to potvrdi :)

Stejne raz vsetci skoncime s BIG KITOM. Aj ked mne by teda stacili kludne 4piesty :lol:
babo

Příspěvekod dany v ned 25. říj 2009 21:04:56

Ono jeste hodne zalezi, jakou silu maji ty seriove kotouce, meril si je?

Jestli uz ty kotouce jsou trosku vice jete, pak se prehrivaji hodne a ten skring je diky narocnosti na brzdy hodne ponicil. Tim by se vysvetlilo, proc jsou tak moc ty desky znicene...
dany
Administrátor

Příspěvekod Ondras v ned 25. říj 2009 21:21:37

Neměřil, ale odhadem jsou na tloušťce nových, Soudím podle toho, že nemají hranu na obvodu a nejsou sjeté do důlku. Nicméně změřím a dám vědět.
Ondras

PředchozíDalší

Zpět na Problémy, aneb jak na to