infi píše:Prave vetsina servisu co znam...
Dělají závodní brzdy nebo sériové??? V tom je velký rozdíl... Navíc, většina servisů co znám já, nemá o závodních materiálech moc velké znalosti...
infi píše:...ale zase jak jsem si jiz psal, se nova deska seda na novy povrch, cimz si muze udelat vlastni stopu a nemusi jezdit "po te stare" - prave kdyz se da nova deska na kotouc s jistou stopou (po tech predochozich deskach) tak v prvnich fazich nema dokonalou vztycnou plochu a tim se velmi snadno prehreje....
Osobně myslím, že když to je trošku drážkované, přesto zajetí trvá (téměř) stejně dlouho, navíc, když tam drobné drážky necháš, zvětšuješ tak styčnou plochu destičky s kotoučem, takže to prostě nemá, dle mě, smysl...
Maximální možné sjetí u kotoučů je tak 2mm, což není zas tak moc. Navíc 2mm na 32mm širokých kotoučích je daleko přijatelnějších, než na 25mm širokých, u kterých je již od síly 24mm znát výrazně větší zahřívání... Proč si tedy zbytečně snižovat životnost stáčením? Lepší je ty kotouče vyměnit někde u tloušťky 23.5mm...
infi píše:Jinak porad nevidim problem v stoceni drazek/dir...jak jsem jiz psal, me to stocili v pohode, nikde zadne poskozeni a uz jsem na tom najel bezproblemovych 300km
Co to je za kotouče??? 300km na okruhu nebo v normálním provozu???
infi píše:Takze bych to asi shrnul: 100 lidi, 100nazoru. Napr. k zajizdeni. U hawku je v navode od vyrobce napsano 8x 80-20, 8x 140-20 a jde se zavodit.
Jenže mi se tady bavíme o ferodu, nikomu nic nevnucuju, at si každý zajíždí jak chce. Píšu, jaké jsou zkušenosti a proč to tak je. Myslím, že moje najeté kilometry z brzdama ukazují, že už trošku brzdit a zacházet s nima umím...
Takže já bych to poopravil, 100 různých druhů materiálů, 100 různých druhů zajíždění. S tím souhlasím, protože ono zajíždění například organiky je výrazně rozdílné od sintra... Třeba Carbone Lorraine není nutné zajíždět vůbec, ale to je prostě druhem materiálu, nikoli názoru. Své Feroda si budu zajíždět tak, jak jsem popsal... Pokud někdo chce jinak, jeho volba, mě to opravdu nevadí...