Racingday - Slovakiaring 18.10.2009

Plánované a uskutečněné akce

Jedna bleskovka, zkuste mi na ni odpovedet:

Anketa končí za pát 16. říj 2009 19:33:49

Jedu, protoze chci a pocasi mi nevadi, kdybych si mohl vybrat, stejne bych jel ted
1
14%
Jedu, protoze mam zaplaceny vklad, kdybych si mohl vybrat, jel bych za lepsiho pocasi
3
43%
Vubec jsem se nehlasil, jet nechci, nevyhovuje mi termin
0
Žádná hlasování
Vubec jsem se nehlasil, jet nechci, tento okruh me nezajima
2
29%
Nejedu, ale pokud by se termin posunul na lepsi pocasi, mozna bych jel
0
Žádná hlasování
Nejedu, ale pokud by se termin posunul na lepsi pocasi, urcite bych jel
1
14%

Celkem hlasů : 7

Re: Racingday - Slovakiaring 18.10.2009

Příspěvekod Saty v úte 06. říj 2009 21:00:48

Mě to platil tomas, dam mu to pak cash, takze neznam.
tel.608641981
Saty

Příspěvekod babo v úte 06. říj 2009 21:11:58

ja to mozem tiez zaplatit za niekoho, ziaden problem. Mozete mi potom dat CASH, alebo ak ma niekto CSOB, tak poslat cez to, z CSOB do CSOB je to aj medzi CR/SR za 0.1 EUR a nadruhom ucte je to do hodiny :)

Pravda je, ze vam asi cislo banky 1100 nenapovie, ze je to TATRABANKA :) Keby niekto chcel predsa len platit priamo, tak (dufam, ze som sa nesekol) :

SWIFT je : TATR SK BX
IBAN: SK22 1100 0000 0026 2585 3061
babo

Příspěvekod Martin BMWZ4 v čtv 08. říj 2009 23:19:55

Dneska jsme měli možnost dát par kol na Slovakiaringu, myslím, že okruh je celkem fajn, sice chybí obrubníky(budou po zimě) a jak není zatim kolem dráhy tráva, ale jen hlina.Tak v některých místech to trochu splívá s asfaltem, a ve vyšších rychlostech to muže dělat problém při výjezdu udržet se na trati.Jinak okruh má hrubší povrch, přesto velmi kvalitní asfalt s dobrou přilnavostí.Jsou tam 4 horizonty, kdy jeden je skutečně na srdce, s představou jestli se za horizontem před Váma někdo neroztočil, a v rychlostech kolem 200Km/h, se auto krásně odlehčí a jde se hned na brzdy, následuje zákruta do prava.A zajímavá technická pasáž, kde je více možností jak vybrat idealní stopu.To dělá tento okruh velmi zajímavým, oproti třeba Brnu.Celková délka tratě 5.992Km je naprosto v pohodě a kratší variantu bych vubec neřešil.Celkově bych okruh hodnotil jako techničtější a přesto velmi rychlý.Náročnější na brzdy a na pneumatiky, který okruh není že :lol: , ale né nijak drasticky.Myslím, že to stojí za to vyzkoušet a svézt se.I spomalejšími auty se nikdo rozhodně nudit nebude ;)
Dany je silně nalomenej a jestli vše dopadne Ok, tak si premieru nenechá ujít 8-)
Kdo není ještě zcela rozhodnut, tak doporučuji ;)
Martin BMWZ4

Příspěvekod babo v čtv 08. říj 2009 23:30:01

hehe, ja som uz v utorok z Kinga vytiahol, ze minimalne Ty a Dany idete skusit Slovakiaring a King bol zrejme tiez (alebo nakoniec nie?) . Ale mlcal som dalej ako hrob :D
Tak som rad, ze to takto vyzera a moc sa tesim, uz len aby vyslo pocasie 8-) (a na jazdu s tebou v safety car sa tesim tiez :) :) )
200km/h ? Cim ste nakoniec jazdili?
babo

Příspěvekod Martin BMWZ4 v čtv 08. říj 2009 23:45:41

Jo jo byli jsme Já, Dany a King, moje Z4, 320xd a 130i.Kluci dělali i nějaké fotky,
Počasí určitě bude OK a i kdyby pršelo, neva aspoň pošetříme brzdy a gumy :D
Samozrejmě safety car platí :twisted:
Jo a ne, že si zase zapomeneš klíče od garáže nebo tak něco :lol:
Naposledy upravil Martin BMWZ4 dne čtv 08. říj 2009 23:50:46, celkově upraveno 1
Martin BMWZ4

Příspěvekod babo v čtv 08. říj 2009 23:49:59

Martin BMWZ4 píše: ..320d ..

tiskova oprava 320xd :) :) to ste tam zobrali nakoniec 3 auta? huste :)

//edit: alebo ze by predsa len 320d? mozne je vsetko :)
babo

Příspěvekod Martin BMWZ4 v pát 09. říj 2009 0:03:35

Z Čech jsme jeli dvouma, víš jak Danovi se nechtělo jet zpátky vlakem :lol: a Z Blavy s náma jel eště Boris se 130i.Já mám kurzy a kluci snad už dorazili vpořádku zpátky do Prahy.Jsem zvědavej jakej dá komentář Dany a King.Mě se okruh líbil, mám rád když se musíš trochu snažit najít tu správnou stopu, zkoušet a hledat, myslím, že v té střední pasáži nebudeš mít jasno ani po deseti kolech jakou zvolit stopu.A je tam dost míst, kde se dá pěkně předjíždět.Takže dobrý. Z tribuny je vidět na celý okruh sice přes svodidla nic nevidíš, ale víš, že tam pořád něco jezdí :lol:
Martin BMWZ4

Příspěvekod babo v pát 09. říj 2009 0:12:26

Martin BMWZ4 píše:Z Čech jsme jeli dvouma, víš jak Danovi se nechtělo jet zpátky vlakem :lol:

preco, ved sa mohli s Kingom pekne ozrat cestou dom :) :)

Martin BMWZ4 píše: myslím, že v té střední pasáži nebudeš mít jasno ani po deseti kolech jakou zvolit stopu.

tak to myslis spravne :) urco aspon u mna. ta stredna pasaz sa mi paci hodne z videa. rovinky mi stale pridu dlhe pri full verzii, ale neva :)

Dan je uz doma, takze som zvedavy, ako vylici dojmy :)
babo

Příspěvekod Martin BMWZ4 v pát 09. říj 2009 0:23:21

Tož to taky musíš jet pořadnou kudlu, šlapat na plyn na rovince, rozumíš a né čumět po traťováčkách :lol: Teda aspoň ta jedna na cílovce ta byla :lol: ale já se nesmím seznamovat s cizejma a eště jen tak na ulici, chápeš.Ale říkám ti výjezd ze zatáčky a dáváš plnej, rozumíš žádná tužka, pak brzdy povolíš zákruta a znova plnej :lol:
Martin BMWZ4

Příspěvekod dany v pát 09. říj 2009 0:23:50

Nalomenej sice jsem, ale mě ten okruh nedokázal nějak nadchnout a vtáhnout do děje, má divný rytmus :(

Tady to trošku shrnu, aby jste věděli, jak se to ve mě pere... :roll:

Negativa:
- rovinky jsou strašně dlouhé, bude to hodně náročné na brzdy, protože asfalt je hodně hrubý a gumy budou dobře držet, navíc slabší auta budou na rovinkách hodně ztrácet
- chybí kromě obrubníků i metry vzdálenosti zatáček (tím brzdné body)
- horizonzy jsou o ničem, všechny se jedou naplno a za nimi je dost místa do zatáček, navíc za tím jedním dochází k odlehčení auta a hned se jde z nějakých 180km/h na brzdy, pokud se tady někdo roztočí nebo za brzdí moc brzy, bude se to špatně korigovat, je dle mě zbytečně nebezpečné
- na trati je znát, že to je umělý okruh, chybí taková přirozená "duše" okruhu (něco jako má třeba Brno), je to hodně zhuštěné dohromady a propletené, nevím jak bych to popsal :( takový divný pocit, převýšení není přirozené, ale je cítit, že umělé)
- hodně hrubý asfalt bude hodně likvidovat pneu

Pozitiva:
- rovinky jsou strašně dlouhé a široké, následované většinou ostrou zatáčkou, bude možno na brzdy předjíždět.
- chybí kromě obrubníků i metry vzdálenosti zatáček, je to velká výzva pro nalezení a zapamatování brzdných bodů
- Je to umělý okruh, ale zase oproti Brnu je daleko více technický a hodně mění rytmus, není to zase tak nudné pro pomalejší auta, jako v Brně (Zatáčka - rovina, diváci vlevo, případně zatáčka jedna - zatáčka dvě - rovinka, traťová komisařka v plavkách a pod.)
- hodně hrubý asfalt bude dobrý, pokud bude pršet :)

Celkově myslím, že je ale okruh povedený a určitě si to jednou na něm zkusím, jen si nejsem jistý, jestli se budu chtít na něj vracet, jestli mě prostě chytí...

Celkově to je okruh hodně náročný na auta i jezdce, hlavně ta střední pasáž...

Každému doporučuji si to vyzkoušet a udělat si vlastní názor, na názor nikoho bych nedal :lol:
dany
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Akce