Časy na Nordschleife Renault x Honda a konkurence

Co se jinam nehodí, nebo případně nevejde

Časy na Nordschleife Renault x Honda a konkurence

Příspěvekod dany v sob 05. zář 2009 15:56:37

Docela zajímavé...

Nebyl jsem líný a dohledal časy na Nordschleife, taková rychlá okrska, kde úplně nerozhoduje výkon motoru, ale vyváženost auta a podvozku. O tom svědčí i lepší čas Integry DC2 než CTR7G. Další zajímavostí je sledovat rok, kdy tyto časy byli dosaženy. V TOP15 není vousatější výsledek než Integry (1998), těsně následovaný CTR7G (2001), další v tomto pořadí je až 2005 a mladší …
Jak to vypadá mezi předokolkama s nepřeplňovanými motory? ITR, CTR7G, Clio III Sport
Mezi atmosférickými dvoulitry je to pak ještě veselejší… S2000, ITR, CTR7G
http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... ter4=false

Megane R26R drží nejrychlejší čas předokolek … 8:17
Je třeba si však uvědomit, že to je speciál a do sériového auta má daleko, zajel to na slickách a má i ochranný rám

Honda:
S2000 … 8:39 (1999) … 1260kg
Integra … 8:43 (1998) … 1145kg
CTR7G … 8:47 (2001) … 1246kg

Renault:
Megane Sport Trophy … 8:38 (2005) … 1371kg
Clio III Cup … 8:45 (2006)
Clio III sport … 8:47.5 (2006) … 1288kg
Clio V6 Sport … 8:49 (2005)
Clio I Sport … 9:07 (2002)

Ostatní:
VW GTI MkV … 8:53
Focus RS MkII … 8:26

Ukazuje to, že Honda ve své době byla úplně na špici a Renaultu trvalo minimálně 4roky, aby Hondu překonal s přeplňovaným motorem, což se mu v atmosféře podařilo až s edicí CUP, ale sériové Clio III se v roce 2006 slušně přiblížilo, zajelo vlastně stejný čas…

A ještě pro zajímavost Hockenheim short:
CTR7G … 1:20.4
CTR8G … 1:21.3
ITR … 1:21.1
S2000 ... 1:18.2
Clio Sport F1 R27 … 1:20.2
Clio Sport III … 1:20.5
Clio Sport (182) … 1:21.3
Focus RS MkII … 1:17.8

A TopGeer track:
CTR7G … 1:32.8
CTR8G … 1:34.3
Clio Sport RS III Cup Facelift … 1:34.0
Clio Sport (182) … 1:33.8
VW GTI MkV … 1:33.7
Focus RS MkII … 1:29.3

Myslím, že na tom Honda není vůbec špatně
dany
Administrátor

Re: Časy na Nordschleife Renault x Honda a konkurence

Příspěvekod willy2.0 v ned 06. zář 2009 14:04:43

Díky za mravenčí práci...dobrá práce 8-)
Myslím,že vidíš,ikdyž sis to asi myslel,že Clio pomalé vůbec není...a ke všemu a to budu tvrdit pořád,je o pořádný kus zábavnější pro mě.Takže je vidět,že zas tak nekecám a sem rád,žes to sem dal,že je vidět,že obě auta sou dost vyrovnané skutečně a pak je to asi jen o tom,co kdo preferuje nebo co komu sedne,já sem rád s autem větší tandem"a bavím se.
A přesně jak někde napsali o CTR,je to spíš chirurgický skalpel" na zatáčky...vyžaduje čistou stopu vyloženě a to mě nesedlo.Kdo má rád okruhy najde se v něm,kdo spíše jakoby rally styl,nezklame ho Clio.
willy2.0

Příspěvekod dany v ned 06. zář 2009 17:07:37

No já preferuji rally styl i na okruhu a pořad tedy preferuji CTR :)

Jinak, hlavně jsem to sem dal, aby bylo vidět, že Clio bylo ve své době o 20s pomalejší než CTR7G, pak to postupně frantíci stahovali a dokonce limitovanou edici těsně porazili, ale až po 4letech. Nové CTR8G zajelo téměř stejný čas, ale není v této databázi.

Z těch časů je vidět, že na takových okreskách není Clio určitě rychlejší, jak tvrdíš, v Top Gearu je taky Clio pomalejší a to není typický okruh, naopak na okruhu je rozdíl menší, prostě pokud umíš s CTR zacházet, nikdy tě Clio nepojede...

A to pořád srovnáváme úplně sériové CTR7G, případně 8G proti limitovaným edicím Clia a ani to Cliu nepomůže, aby CTR porazilo, z toho vyplývá, že pokud lehce upravím CTR a udělám z něho srovnalenou "jakoby limitovanou edici", bude před Cliem ještě výrazněji, takže i ty výsledky čteš Willy špatně a zbytečně se raduješ, proti upravenému CTR7G bude i Clio cup pomalé... Záleží na tom, jak velký rozdíl budeš brát samozřejmě jako měřítko. Pokud ti přijde 5s ztráta jako dobrá, tak je Clio srovnatelně rychlé :lol:
dany
Administrátor

Příspěvekod willy2.0 v ned 06. zář 2009 20:33:17

Na zakroucený okrsce,nebo prostě tam kde se pěkně střídaj i zatáčky na srdce-jako sme jezdily naposled okolo Zlína tedka(ty je budeš znát mnohem líp,ty silnice tam)vím,že mi se sérií CTR neodjedeš,severní smyčka je dost letiště,úplně bych jí v potaz nebral,ale budiž,jak sem řekl je vidět,že trat která by měla sednout spíše CTR a mělo by mít náskok,je to přesto zcela vyrovnané,nemám radost překvapilo mě to.
Jinak 4 roky trvalo RS se dorovnat...no,no,ty Clia sou furt identické,jen pak dali 16ctky a cup podvozek...Což přineslo přilepšení na časech vůči CTR,ale furt platí celou dobu od roku 2000,že Clio si vždy vybrali mezi nej auta roku pro řidiče,jak sem ti psal..to auto začlenily vždy"jako jedinou předokolku,mezi Lamba,Astony,M3 apod...a vyzdvihovali ho jako auto,který nabídne zábavu hodnou supersportů za zlomek jejich ceny,co víc dodat?O CTR nikdy do těhlech testů ani nezavadily,hledali zábavné auto i chápeš?
Nejde o to mít radost z časů nějakejch,jde o zábavu a v něm se mu CTR za mě nevyrovná...To auto,nemá ve svý kategorii z tohodle pohledu vůbec soupeře a to ani ve střední třídě,to je holej fakt.
Jeden zajímavej příklad za všechny:co se mě taky stalo...
svezl sem pár lidí amatérů,ale i kluky co vlastněj M3E46,nebo jezdily v STIčku.. lidi co jezdí naprosto pohodu,ale i lidi co se rádi svezou občas,ne úplně na hraně,ale povědomí mají nějaké v CTR...byli to lidi co sem vezl i v Cliu hlavně,snad až na pár vyjímek...byli na to auto zvědavý,moc se jim líbilo(CTR).
Z Clia,onehdy vylezli a pokaždé stejný scénař:20min čučeli na auto,naprosto plní vzrušení,adrenalinu,naprosto nechápali a každý,mi poděkoval za fantastickej zážitek!!!!!Nebyl sem pyšnej na sebe,ale na to auto,dělalo mi ukrutnou radost,strašně funguje pro mě.Je to malej Lotus!
A scénář u CTR???????se všema sem jel palbu opět,někde asi i rychlejší určitě...Jinak nemám svojí erzetu,jezdím všude kde to jde a je to zajímavé,nemám to nikde najetý!...o to víc mě to i baví pak:co bylo po jízdě v CTR??????
?Byl sem nasraný,ale čekal to protože sem to cejtil stejně jako oni.
Každej vylezl,snad až na Marfiho(ten byl překvapenej snad mile) a zahlásily bud...Čekal sem víc od toho auta,to Clio jelo rychleji nee?Nebo,tyjo to auto vypadá fantasticky,ale asi sem od něj čekal víc,ikdyž si letěl,Clio bylo adrenalin mooc?!nebo taky,tyvole já se v něm bojím nějak víc,nežli sme jeli v Cliu...A přijde mě to rychlí,ale takový normální??
No myslím,že to má taky vypovídající hodnotu.
Musím,říct,že to chce trošku odstup času...a zapřemejšlet vlastně do ted si to teprv vše srovnávám,ale když sme ted jeli z Barumky v té R27 a vymetli pár zatáček,došlo mi,že sedím zas v autě,který je naprosto jinde...který je tak dobrý až je to těžko k uvěření i pro mě.
Nemá cenu to řešit,já sem pevně přesvědčenej o tom,že Clio má málo chyb,vlastně mě žádná nenapadá...a CTR7g beru jako relativního soupeře a vím o něj a respektuju to auto,umí být rychlé jde to,ale způsob jakým ti to podává mi nestačí.
Hawk :lol:
PS:to se setkal fanatik H a RS :lol: :lol: :lol:
willy2.0

Příspěvekod Ondras v ned 06. zář 2009 21:18:44

willy2.0 píše:severní smyčka je dost letiště,úplně bych jí v potaz nebral

Jj, úplně si to pamatuju, je to rovné, placaté, široké, hladké, nezáludné, nudné, všude plno únikových zón. Slovo letiště je jasné synonymum pro Nordschleife. Hochu, ty už se vzpamatuj :lol: ...
respect to the men in the fast bread vans
Ondras

Příspěvekod willy2.0 v ned 06. zář 2009 21:47:20

Ondras píše:
willy2.0 píše:severní smyčka je dost letiště,úplně bych jí v potaz nebral

Jj, úplně si to pamatuju, je to rovné, placaté, široké, hladké, nezáludné, nudné, všude plno únikových zón. Slovo letiště je jasné synonymum pro Nordschleife. Hochu, ty už se vzpamatuj :lol: ...

Hochu...Nurburgring je sakra letiště...zajímal by mě rychlostní průměr-který bude rozhodně celkově o dost vyšší než 20km na nějaký zakroucený okrsce..Chápeš význam toho slova-letiště?Vy to auto furt táháte jinam,je to alibismus,to auto mě zajímá jak si vede na okrsce tam kde ho používáme z 98 procent...a tam co se týče zábavnosti,rychlosti,propojení auta a řidiče...adrenalinu!Tam Clio nezklame,ba naopak těžko hledá soupeře...Prostě to jak zajede,někde na okruhu,je otázka časů"furt řešíte časy a polopravdy....
Sou tam nechutný pasáže na srdce,ale ruku na srdce na okrsce mě nepotká moc,že to někde budu držet 180-190 přes horiizont do třeba pravý trojky která utahuje...to asi těžko.
Rád se podívám na Waltera Rohla v CTR yelow bird" a nechápu jeho umění a je to bůh,nebo na nějakej supersport co se tam neztratí...Ale jak tam jede Clio,nebo CTR,to mě nějak fakt moc nezajímá...............Sem založenej soutěžně",je to jen můj názor a z tohodle hlediska mám prostě pravdu,je to letiště.
Ten okruh je legenda.Nikdy sem tam nebyl a ani mě to neláká,radši se seberu a pojedu se podívat na Finskou,nebo Katalánskou rally(to je zas můj sen).Toť k severní smyčce.
Je to letiště.To,už beru radši ten okruh co se jezdí ve Fifth gearu...nebo Top Gearu..kde navazujou zatáčky brzo na sebe,rychle se střídaj,sou pěkně klopené a vyloženě to auto nejede chvíly v klidu.
willy2.0

Příspěvekod Ondras v ned 06. zář 2009 22:08:52

willy2.0 píše:zajímal by mě rychlostní průměr-který bude rozhodně celkově o dost vyšší než 20km na nějaký zakroucený okrsce.

Spočti si jej. To nesvedeš?

willy2.0 píše:Chápeš význam toho slova-letiště?

Ve willyovštině asi ne

Obrázek

VS.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

willy2.0 píše:Rád se podívám na Waltera Rohla v CTR yelow bird" a nechápu jeho umění a je to bůh,nebo na nějakej supersport co se tam neztratí...

To je tak u tebe asi se vším, máš to nakoukané z videí a načtené z testů.

willy2.0 píše:Je to letiště.To,už beru radši ten okruh co se jezdí ve Fifth gearu...

Tam, kde bylo CTR rychlejší než Clio? :lol:

willy2.0 píše:nebo Top Gearu..kde navazujou zatáčky brzo na sebe,rychle se střídaj,sou pěkně klopené

Klopené? Vždyť Top Gear test track je postaven právě na letišti (resp. na ploše, kterou letištěm rozumím já a snad i většina lidí používajících češtinu). Co je pak dle tvého to tzv. letiště? Začínám se ve Tvé mluvě poněkud ztrácet. Nechceš sepsat malý willyovsko český a česko willyovský slovníček?
Ondras

Příspěvekod dany v ned 06. zář 2009 22:10:40

willy2.0 píše:Hochu...Nurburgring je sakra letiště...zajímal by mě rychlostní průměr-který bude rozhodně celkově o dost vyšší než 20km na nějaký zakroucený okrsce..Chápeš význam toho slova-letiště?

Konečně jsme se někam posunuly, si měl říct rovnou, že jezdíte s Cliem po okreskách s průměrem 20km/h a nemusíme se tu 2 dny hádat. Takže na to je to Clio super, 20km/h průměr :lol: :lol: :lol: , prober se, to neuděláš ani v serpentinách, takhle pomalý opravdu CTR7G nikdy nebude, to opravdu nemůžeme Cliu konkurovat :roll: v takhle malý rychlosti opravdu CTR7G nefunguje a proto ty výborné brzdy starého Clia... :lol: :lol: :lol:

A prosté shrnutí, meleš pořád nesmysly kolem dokola, někdo dá argument a ty pořád Clio je ale nej. Zaomeň na pocity, pokud ti k radosti stačí Clio, tak si ho kup a neotravuj, já chci víc. Já to nemám jen vyčtené z magazinu, vykoukané z televize, vypozorované z dívání se na rally, zapomeň na to. co ti nějaký jezdec řekne v servise, jsi pro ně nic, co by jim stálo za nějakou úvahu... Já tohle prožil a najezdil s těma autama dost na to, abych mohl něco hodnotit, ty lidi znám osobně (a neser, nebo vytáhnu Křížka), bavím se s nimi během závodů, po rychlostkách, mám přesné srovnání, kde je rychlejší Clio než CTR (mo jich není, přesto bych na rozdíl od tebe mohl vybrat profil, který více vyhovuje Cliu), znám slabiny těch aut. a to že ty si na žádnou u Clia nemůžeš vzpomenout jen dokumentuje tvůj přístup. Přesně tam, kde tvrdíš, že je Clio lepší, to Clio podle časů testů ztrácí víc, než na typu okruhových tratí, což je logické díky zadní nápravě a jediný, kdo to není schopen pochopit (spíš nechce) jsi ty :roll: :roll: :roll:

Asi bys toho už měl tady opravdu nechat, protože si myslím, že ne já, ale ty začínáš být čím dál víc k smíchu. Vyškrtat z tvých příspěvků to, co se pořád dokola opakuje, moc toho nezbude a argumenty objektivní ještě nestačili ani během dvou dnů dorazit...
dany
Administrátor

Příspěvekod willy2.0 v pon 07. zář 2009 0:49:14

Pořád se divím,že furt nevyčteš z mých sdělení to,že připouštím,že může být někde CTR rychlejší...kurna čti to pořádně Danny...Mě je jedno,že někde může být o kousek rychlejší,mě je tohle ukradený v obou autech se dá ject kláda jako prase,na tom nebazíruju,bavíme se akademicky o setinách...
A taky píšu to,že jen o to nejde,alespon mě...Píšu to:že Clio je pro řidiče lepší auto,to,že je zábavnější...!!tohle píšu celou dobu a k tomu se nevyjádříš,jen útočíš.Proč.
Jinak těch 20...to má bejt 20km okrsek...Čti to pořádně čoveče,ty se snazíž argumentovat,už blbostma..
Psal sem,když sečteš rychlos.průměr Nurburgringu(kterej má okolo 20km)a poměříš to s rychloskama který budou mít taky 20km dohromady...Pak zjistíš že okruh v raichu" je letiště!..
Kvality auta se ukážou na zakroucený okrsce,to by měl bejt ráj těhlech aut..
Je to marný,čekal bych,že kort,když si jezdil soutěže tohle automaticky pochopíš,třeba sem to blbě formuloval,třeba ti rychloska taky přijde jako letiště(některé asi ano nevím).
Kašlem na to taky mě to nebaví,řešíme hovadinky chytáme se za slova...Myslím,že padlo dost zajímavejch názorů(je mi úplně ukradeno jestli je někdo chápe dle sebe a nenašel v tom něco zajímavýho pro sebe)...je mi jedno,že slepý hnidopišy,kterým ležím v žaludku,aniž by mě znali maj radost z toho,že do mě jdeš,když to shrnu,ta diskuze někomu i něco dá,budu tomu věřit.Málokdo zná obě ty auta jako my a může to posoudit.
Blbý,je že to trochu shazuješ,to sem nečekal,ale vím už že si paličák a musíš mít tak trochu vždy pravdu vid:))....Jdu spát,já si stojím za vším co sem řekl,vím o čem mluvím 8-) A to ti podepíšu:))
Jinak Infi pobavil si mě s fotkou letiště,originální ;)
willy2.0

Příspěvekod Ondras v pon 07. zář 2009 7:43:31

willy2.0 píše:Čti to pořádně čoveče

Člověk by třeba i chtěl, jenže ty kromě obsahové pomýlenosti píšeš jako Hotentot. Interpunkce ti skoro nic neříká, rovněž typografická pravidla nectíš. To se pak čte dost obtížně.
Ondras

Další

Zpět na Volný pokec