S2000 na NS ... aneb jak jsem si pocuchal nervy

Co se jinam nehodí, nebo případně nevejde

S2000 na NS ... aneb jak jsem si pocuchal nervy

Příspěvekod LK7R v pon 06. črc 2009 17:49:54

Tak tady je prvni ze dvou videi z NS v moji S2000. Musim rici ze auto dostavam cim dal tim vic do ruky, ale takovou pilu jako s CTR jsem proste jet nedokazal - normalne jsem se na ferovku bal. Kdyz se to v rychlostech pres 170km/h zavlnilo na nerovnosti, tak sem zrovna 3x nejasal :lol: .

http://www.youtube.com/watch?v=ubCrKrwc1rM

Jednu krizovku sem mel, kdyz jel vedle me jako spolujezdec Koly. Dal jsem moc peknou 360 na Hohe Acht :twisted: ... nejvetsi divacke misto ... njn "to bylo teprve neco pro divaky" :lol: :oops:, nastesti jsem ji dotocil a hned za 2 a pokracoval dal 8-) . Bohuzel to nemam natoceny.
Honda CTR 7g K20A, TODA, KPRO, INVIDIA, ITG, 200+ HP http://www.honda-club.cz/forum/garage.php?mode=view_vehicle&CID=37
Honda S2000 AP2
LK7R

Re: S2000 na NS ... aneb jak jsem si pocuchal nervy

Příspěvekod Pepa 2,7 RS v pon 06. črc 2009 19:20:59

Pěkný, z videa se zdá, že se toho moc nebojíš... ;) Btw. - 2xtýdně na okruhu možná ne úplně 100% prospívá lidstvu, ale zcela jistě to prospívá osobní duševní pohodě... :D

Jinak na začátku píšeš, že jedeš na sériových kotoučích + DS 2500... Můžeš popsat, jak náročnej je Ring na brzdy ve srovnání s Mostem? Řekněme 4 kola v Mostě vs 1 okruh na Ringu? Předem díky... ;)
Pepa 2,7 RS

Příspěvekod LK7R v pon 06. črc 2009 20:30:54

No nebojim ... bal jsem se hodne :lol: ta zadokola je proste pekna mrcha! Cely se to auto nejak divne vlnilo ve vysokejch rychlostech. Nejspis je asi nakopnuta geometrie, nebo to delaji ty novy Yokohamy na zadni naprave. Je pravdou, ze druhej den uz ty gumy fungovali hodne dobre, ale ten prvni to byl celkem strach.

Co se tyce brzd, tak NS je celkem na brzdy nenarocne - z hlediska opotrebeni. Z hlediska zatizeni, namahany jsou celkem dost, tak dve kola v kuse a treti uz je problem brzdit. Nejlepsi je si dat kolecko, to se pekne vsechno zahreje na provozni a pak druhe kolo se da jet velika strelba.

Kazdopadne si myslim, ze se musi pozmenit nastaveni podvozku S2000 aby se trosku uklidnila na nerovnostech pri vyssich rychlostech (180+), pak to bude pecka a zmizi nejistota, kterou jsem tam zazival diky vlneni zadi.
Honda CTR 7g K20A, TODA, KPRO, INVIDIA, ITG, 200+ HP http://www.honda-club.cz/forum/garage.php?mode=view_vehicle&CID=37
Honda S2000 AP2
LK7R

Příspěvekod willy2.0 v pon 06. črc 2009 21:06:00

No já bych řekl,že ta nejistota podvozku,při takovýhle svižnější jízdě"je prostě normální u zadokoly,prostě je to vlastnost zadokolky,ta koncepce je určitě nervoznější a taky hravější,což je dobrá(hravější),ale i špatná(nervoznější) vlastnost když chceš ject pak rychle nějaký srdcový pasáže...
...Ale prý se říká,že předokolkař si těžko zvyká na zadní náhon,to je asi můj případ,každopádně,si dovedu představit,lehkou zadokolku něco jako je MX5 s 1.8 motorem a zašpérovanou,to musí bejt zábava moc,kort na okruhu,kde je na to spousta místa,tam bych se viděl pak....Z S2000 bych měl,už,ale respekt jako amatér"co se týče zadokoly,musí bejt kousavá...To co tam jedeš...ty brdo,co kdyby ti to tam někde nevyšlo,myslel si na to,kolik by stála odtahovka zpět domů:))
Rozhodně vítej v clubu"jezdím nebojím se toho a může už přijít pecka":))
Já bych do toho nešel,už vůbec bych si nenacvičoval nějaký limity na Nurburgringu",páč cesta domů by byla pěkně dlouhá,ale chápu,že tě atmosféra v Pekle"asi strhla :lol:
Jinak po dlouhý době moc pěkný videjko 8-) !
willy2.0

Příspěvekod pipka v pon 06. črc 2009 22:21:35

No kope ti zadkem pěkně, stejně jako kdysi moje. To je proč jsem kdysi psal, že S2000 prostě nemá LSD, ale jenom LD :lol: Naštěstí jsem ho rychle zničil (myslím diff), tak jsem ho mohl vyhodit šmejda 8-)
pipka

Příspěvekod babo v pon 06. črc 2009 23:06:23

LK7R píše:Kazdopadne si myslim, ze se musi pozmenit nastaveni podvozku S2000 aby se trosku uklidnila na nerovnostech pri vyssich rychlostech (180+), pak to bude pecka a zmizi nejistota, kterou jsem tam zazival diky vlneni zadi.

to by nemal byt problem, co mi hovoril Ales u nas, S2k ma uz v serii neuveritelne moznosti nastavenia geometrie, skoro ako formula :) tiez to sice moze byt mega dlha zabava, ale dat sa to urcite da.

co sa tyka samosvoru, tak S2k rovnako ako niektore 1.8 MX5 maju torsen diferak (co je pruser ked sa vnutorne kolo dostane do vzduchu, co sa zial obcas S2k AP1 obcas stane).
babo

Příspěvekod LK7R v pon 06. črc 2009 23:19:04

Tak tady je druhe video, nebylo tolik zlutych vlajek, takze se to jelo jeste o kousek rychleji. Jedu sam a Eso jede se Zabickou v aute. Az bude onboard z jeho S2000 tak ho sem taky frknu. V tom padaku najezd 200km/h pak sem vymeknul a jemne ubral - dole 185km/h bylo nejvic co sem se tam z tech 8 jizd odvazil (auto by kouslo vic, ale ja uz na to nemel koule :lol: ...)

Ted uz to video:
http://www.youtube.com/watch?v=zJ-M5pnQE7w
Honda S2000 AP2
LK7R

Příspěvekod dany v úte 07. črc 2009 0:03:46

U mě dobrý :)
dany
Administrátor

Příspěvekod LK7R v úte 07. črc 2009 9:53:08

willy2.0 píše:No já bych řekl,že ta nejistota podvozku,při takovýhle svižnější jízdě"je prostě normální u zadokoly,prostě je to vlastnost zadokolky,ta koncepce je určitě nervoznější a taky hravější,což je dobrá(hravější),ale i špatná(nervoznější) vlastnost když chceš ject pak rychle nějaký srdcový pasáže...

Ja ti covece nevim, jel jsem s Rudou v jeho BMW 320si a tam mi to nepripadalo tak nervozni jako v Sku. Pritom rychlosti byly hodne podobny. Tam kam to Ruda posilal ve 180 jsem se v 165 uz bal. No je pravda, ze mel pusteny DTC a to blikalo jak vztekly :lol: (kazdopadne velikanananaaanska pochavla BMW za nastaveni podvozku a ty stabilizace, opravdu delala svoji praci a nekecala do rizeni... pekny) viz http://www.youtube.com/watch?v=m0WURQHfxrA

willy2.0 píše:...To co tam jedeš...ty brdo,co kdyby ti to tam někde nevyšlo,myslel si na to,kolik by stála odtahovka zpět domů:))

Jako jel jsem z ostra, to je pravda, ale vsude jsem byl jeste dost daleko od limitu auta. Jsou tam dve krizovky, ktere nejsou na videu moc videt, ale tam to nebylo moc prijemny...

1) ta je videt na videu jak mi tam ulitne jemne zadek
2) 8:09-8:11 - spatne jsem najel prvni zatacku (8:06) a pak me neprijemne rozhodi nerovnost na silnici, tancovalo to hodne neprijemne (v tomhle miste vzdy). Kupodivu jsem v CTR tuhle pasaz mohl jet temer na plnej plyn a uplne v pohode.
3) 8:28 - opet spatnej najezd do zatacky a diky tomu rozevlate auto, to uz se pak semnou taho celou tu kombinaci a vyustilo to v neprijmeny navezeni se na kostkovej obrubnik 8:35. Rychlost je tam lhece pres180km/h...

willy2.0 píše:Já bych do toho nešel,už vůbec bych si nenacvičoval nějaký limity na Nurburgringu",páč cesta domů by byla pěkně dlouhá,ale chápu,že tě atmosféra v Pekle"asi strhla :lol:

Covece na limity tam asi nikdo moc nejde, ano jede se palba, ale ne takova aby jsi to tam nekde rozvesil. Atmoska je neskutecna, to se musi zazit. Zadny sterilni prostredi jako na novem okruhu, dejcha to tam sportem ve sve ryzi podobe. Je to tam "jen ty, tvoje auto, a trat"...
Honda S2000 AP2
LK7R

Příspěvekod willy2.0 v úte 07. črc 2009 11:19:43

Pěkný videjko,dostal mě i ten jedničkovej golf na konci,není to ten co tam někde v půli videa vyjede z kačírku,no nejni nad brutální předokolu :lol: :lol:
Hele nějakej pěknej LSD" na Hondu S2000 sem tuhle viděl u Danyho,dokonce to snad byl lamelovej se seřizováním předpjetí,prý naprostá špička,komu šel,kdo ho nasál?? 8-) s tím bude pak S2000 asi úplný peklo co se týče zábavy a bude asi čitelnější?????..
Moc pěkný video,já bych se,hrozně bál asi,že přijde někde-kdykoliv přetáčivej smyk,když bych na to tlačil,no jde o to si to omakat,někdy mě svezeš... :shock:
Každopádně bych S2000 rád zkusil,jede pěkně chce to odvahu teda dost...Tu si mi měl v Mostě půjčit :lol: :lol:
willy2.0

Další

Zpět na Volný pokec