Po slusnych recenziach (aj tu na typer.cz) na vyfuk Piper ma celkom zaujala sprava od Danyho, ze uz maju hotovy aj pre FN2. A jedneho mojho znameho (EP3) zas myslienka, ze by sme trochu vylepsili auta a spravili si radost. Ale uvod nie je taky dolezity
Otazka je ako to funguje so seriovou ECU? Cital som na webe, ako aj Dan mi v rychlosti hovoril, ze na rozdiel od starsich ECU tie v EP3 a FN2 len po case ako sa KAT vyberie zahlasi chybu (to je jasne, labdy su dnes chytre, urobia meranie niekolko cyklov a az potom zahlasia chybu, nie je to ihend pri prvom nastartovani).
Nie ze by som Danovi nedoveroval (trebars ked bude mat cas, tak to sam tu trochu obsirenjsie vysvetli, priapdne Loko atd), mna len zaujima ako to funguje (poznate ma nie? Lambda zisti, ze kat nie je, alebo ze su spatne hodnoty tak co robi? Nesnazi sa menit bohatost zmesy, ani nic? A ked uz zahlasi ECU chybu, tak ju proste ignoruje a vsetko funguje uplne normalne? Alebo da sa nejako laicky popularno-naucne vysvetlit, co sa potom deje?
--------
Samozrejem, ze najlepsie je dat vyfuk a naladit ECU naraz (u FN2 trebars cez FlashPro). Ale holt ked su financie obmedzene a clovek si chce najprv urobit radost vyfukom (zvuk, lepsi krutak atd) a spravny program na ECU az trebars o par mesiacov neskor...