Jízdy na okruhu v Mostě 30.6.

Plánované a uskutečněné akce

Re: Jízdy na okruhu v Mostě 30.6.

Příspěvekod dany v čtv 02. črc 2009 16:08:47

King píše:Za sebe musim rici, ze se mi fakt libily moje nove CTR brzdy, vydrzely celou pulhodinu bez vadnuti

Chybí mi tu nějaká slova chvály :)

Co já s tím strávil času a vymýšlení... Žádný vděk :lol: . Ne nadarmo se říká, pochval se, protože to za tebe nikdo neudělá :twisted:

Jsem rád, že to fungovalo dobře :)
dany
Administrátor

Příspěvekod pipka v čtv 02. črc 2009 16:21:12

babo píše:
Well píše:Škoda, že jsem tenhle Most nestačil. Trošku bych vám prohnal s Mazdičkou pérka Hondaři :mrgreen: .

ved Most predsa nie je tecnicky okruh a je tam so zadokolkou nuda, nie? :D

Jestli nuda z toho pohledu, že se nemusíme tolik zabývat nedotáčivostí, tak jo ;) Ale aspoň by bylo něco na koukání pro diváky :D
pipka

Příspěvekod King v čtv 02. črc 2009 16:27:45

dany píše:
Chybí mi tu nějaká slova chvály :)

Ty děláš, jako kdyby tady předělával brzdy na autech ještě někdo jiný. To je snad samo sebou, asi jako když se řekne modrý tajpár. :oops:

Ale teda ještě jednou pro diváky: Ó díky, náš nejvyšší ;)
King

Příspěvekod babo v čtv 02. črc 2009 16:48:33

pipka píše:Jestli nuda z toho pohledu, že se nemusíme tolik zabývat nedotáčivostí, tak jo ;) Ale aspoň by bylo něco na koukání pro diváky :D

to som len opakoval wellove slova, ze Most nie je technicky okruh a je moc rychly :)
babo

Příspěvekod Well v čtv 02. črc 2009 17:14:37

babo píše:
Well píše:Škoda, že jsem tenhle Most nestačil. Trošku bych vám prohnal s Mazdičkou pérka Hondaři :mrgreen: .

ved Most predsa nie je tecnicky okruh a je tam so zadokolkou nuda, nie? :D

Tak je to nuda, ale když bych tam měl co nahánět, tak by to tak špatný nebylo ;) . Sosnová je jiný kafe.
Mazda MX-5 1,6
Well

Příspěvekod babo v čtv 02. črc 2009 17:26:10

Well píše:Tak je to nuda, ale když bych tam měl co nahánět, tak by to tak špatný nebylo ;) . Sosnová je jiný kafe.

Sosnova je super.... Ale pre ake auta??? Ale pre co to bolo postavene? Ahaaaa, motokary :) Most je proste dospely okruh a pri tmo perfektne technicky. Osobne sa mi trochu nepacil len bordel na trati aj v stope. Som dosiel po prvom stinte s gumami spinavymi ako po rallye :)
babo

Příspěvekod Well v čtv 02. črc 2009 18:49:10

babo píše:
Well píše:Tak je to nuda, ale když bych tam měl co nahánět, tak by to tak špatný nebylo ;) . Sosnová je jiný kafe.

Sosnova je super.... Ale pre ake auta??? Ale pre co to bolo postavene? Ahaaaa, motokary :)

Sosnová nemá žádné ostré vracečky. Všechny zatáčky na sebe krásně navazují, jsou plynulé a dá se tam úžasně vyblbnout. Jo nejsou tam skoro žádné rovinky, ale jde tam krásně driftovat. Nakonec si to tam užil i borec v Octávii 1,9 TDI. Jestli on není trošku problém v tom, že k utržení předokolky bez ruční brzdy potřebujete rychlost, ale to není chyba okruhu. Koukni jak si to užívá Nissan 350Z a to není malé auto http://www.youtube.com/watch?v=IcQhFvVI1-4
Most je fajn. Vadí mi tam cesta z Plzně, kterou nesnáším. Taky to chce výkon a ten já na Mazdě nemám. Pokud se najde někdo na pronásledování, tak se to dá, ale jinak na sólo jízdu to není ono.
Mazda MX-5 1,6
Well

Příspěvekod Well v čtv 02. črc 2009 19:06:20

Well píše:na sólo jízdu to není ono.

Oparava :) : Není to super zábava, ale pořád to je lepší než jízda na okrskách ;) .
Mazda MX-5 1,6
Well

Příspěvekod Koly v čtv 02. črc 2009 23:29:59

Inak keď už to King načal o mojich 205/40-kách, tak to vyzerá že musím dať za pravdu Danymu, ktorý pochyboval že skrátenie prevodu (o cca 6-7%) vôbec vyrovná horšiu trakciu v zatáčkach. Časy som mal systematicky podstatne horšie a aj prejazdové rýchlosti boli nižšie možno až o 5km/h (po korekcii rýchlomeru vzhľadom na skrátenie), aj keď to je samozrejme veľmi hrubý odhad. Ale na druhej strane to skrátenie je veľmi príjemné a podstatne zlepšuje zážitok z jazdy, takže neľutujem. Aj keď možno nabudúce predsa len pôjdem do 215/40... ;)

Ešte krátky komentár k brzdám - asi ako prvý z nás som odskúšal DS1.11 a prvý dojem bol výborný. Základná charakteristika je podobná ako u DS3000, čiže ide o doštičky s vyšším koeficientom trenia, ktoré sú tak na pocit veľmi ostré. Mne to veľmi vyhovuje. Pod záťažou držali perfektne a prakticky som nespozoroval nejakú zmenu chovania ani po tej polhodine jazdenia. Povedal by som, že je to ešte konštantnejšie ako u DS3000, kde je jemné zvädnutie cítiť. Vlastne som sa pri jazdení v myšlienkach brzdami vôbec nezaoberal, čo je asi najlepšia vizitka. Či sa oplatí priplatiť si oproti DS3000 je otázne a záleží to na tom, či majú naozaj dlhšiu životnosť, a to zatiaľ posúdiť neviem.
Koly

Příspěvekod dany v čtv 02. črc 2009 23:39:27

Koly píše:Ešte krátky komentár k brzdám - asi ako prvý z nás som odskúšal DS1.11

Tisková oprava ... druhý :lol:

já si ale ještě srovnání nechám trošku uzrát, nechci se unáhlit jako Willy :)

Mám zatím najeto asi 150km na okruhu a 1500km na běžné silnici... Zatím tam rozdíl proti DS3000 cítím, ale o tom opravdu později, nicméně ještě nějaké DS1.11 pro CTR mám, jestli se chce někdo přidat k testování (další sadu již vlastní Babo, zatím jen v šuplíku)
dany
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Akce