Nalomenej sice jsem, ale mě ten okruh nedokázal nějak nadchnout a vtáhnout do děje, má divný rytmus
Tady to trošku shrnu, aby jste věděli, jak se to ve mě pere...
Negativa:
- rovinky jsou strašně dlouhé, bude to hodně náročné na brzdy, protože asfalt je hodně hrubý a gumy budou dobře držet, navíc slabší auta budou na rovinkách hodně ztrácet
- chybí kromě obrubníků i metry vzdálenosti zatáček (tím brzdné body)
- horizonzy jsou o ničem, všechny se jedou naplno a za nimi je dost místa do zatáček, navíc za tím jedním dochází k odlehčení auta a hned se jde z nějakých 180km/h na brzdy, pokud se tady někdo roztočí nebo za brzdí moc brzy, bude se to špatně korigovat, je dle mě zbytečně nebezpečné
- na trati je znát, že to je umělý okruh, chybí taková přirozená "duše" okruhu (něco jako má třeba Brno), je to hodně zhuštěné dohromady a propletené, nevím jak bych to popsal
takový divný pocit, převýšení není přirozené, ale je cítit, že umělé)
- hodně hrubý asfalt bude hodně likvidovat pneu
Pozitiva:
- rovinky jsou strašně dlouhé a široké, následované většinou ostrou zatáčkou, bude možno na brzdy předjíždět.
- chybí kromě obrubníků i metry vzdálenosti zatáček, je to velká výzva pro nalezení a zapamatování brzdných bodů
- Je to umělý okruh, ale zase oproti Brnu je daleko více technický a hodně mění rytmus, není to zase tak nudné pro pomalejší auta, jako v Brně (Zatáčka - rovina, diváci vlevo, případně zatáčka jedna - zatáčka dvě - rovinka, traťová komisařka v plavkách a pod.)
- hodně hrubý asfalt bude dobrý, pokud bude pršet
Celkově myslím, že je ale okruh povedený a určitě si to jednou na něm zkusím, jen si nejsem jistý, jestli se budu chtít na něj vracet, jestli mě prostě chytí...
Celkově to je okruh hodně náročný na auta i jezdce, hlavně ta střední pasáž...
Každému doporučuji si to vyzkoušet a udělat si vlastní názor, na názor nikoho bych nedal