Jízdy na okruhu v Mostě 30.6.

Plánované a uskutečněné akce

Re: Jízdy na okruhu v Mostě 30.6.

Příspěvekod Koly v stř 20. kvě 2009 22:57:09

Presne značku atď neviem, je to taká klasickú šiška ako nosia borci na hárlejoch. ;)

Ale to je jedno, ide o to, že by som si rád vyskúšal prilby na svojej vlastnej "kečke" a preto by som chcel zájsť do nejakého kamenného obchodu.
Koly

Příspěvekod Saty v čtv 21. kvě 2009 6:27:22

Co třeba OMP Start? Dá se sehnat za necelé 2000,- Kč.

Obrázek
tel.608641981
Saty

Příspěvekod dany v čtv 21. kvě 2009 8:01:47

A vypadá docela dobře...
Ještě bych zkusil inzeráty na všech možných rallyových serverech. Díky nutnosti použití letos HANS systému, se musí vyměnit sedačky i přilby, takže jich ňa jaře bylo hodně na prodej, koupil jsem takhle pro sebe a Kaufiho Sparco na 2000,-
dany
Administrátor

Příspěvekod willy2.0 v čtv 21. kvě 2009 8:13:42

Tu mám já,je super,na ip racing-shop sem ji sehnal snad dokonce za 1800 nebo 1600...tak nějak
willy2.0

Příspěvekod Saty v čtv 21. kvě 2009 8:21:24

Mám ji taky objednanou, měla by být o nevidět. ;)
tel.608641981
Saty

Příspěvekod babo v čtv 21. kvě 2009 8:54:37

To mas Koly presne ono inak, padam ma presne tu OMP Start. ja ze nebudem opakovat uplne, tak mam OMP Fast integralku. Toto bude do auta ale asi pohodlnejsie. A ten http://www.ipracingshop.com/ ma aj kamenny obchod a nieco sa tam vyskusat da, samozrejme ale nemaju z daleka vsetok tovar a vo vsetkych velkostiach na vyskusanie. na druhej strane ked si objednas a nsedi Ti, mozes tovar vratit a vyziadat inu velkost. Mne sadla helma velkost L na prvy pokus, nastastie (maju tam nejaky prevodnik obvodu hlavy na velkost helmy, samzorejme kazda je este inak tvarovana, takze je to trochu problem aby Ti fakt sadla)

A presne ako pise Dany, aj na kopcoch v majstrovstvach CR musi byt hans (co je rozumne podla mna - keby to bolo v MSR povinne uz minuly rok, nepraskol by si kamos hrudny stavec), takze bude toho z druhej ruky asi dost. U nas zial to bude az buduci rok povinne...
babo

Příspěvekod Koly v čtv 21. kvě 2009 12:41:51

Dík všetkým za typy, keď pozerám tie ceny, tak OMP Star je dosť jasná voľba (ak nenájdem nejakú použitú). Už len ako odskúšať tú veľkosť.
Koly

Příspěvekod babo v čtv 21. kvě 2009 13:14:11

Velkost podla tejto tabulky:

http://speedpro.cz/download/omp_rozmery ... eedpro.pdf

Zda sa, ze to celkom sedi, velkosti podla obvodu. Ako som pisal, moze sa stat, ze bude dobra na obvod hlavy, ale bude Ta tlacit na licach moc, alebo nieco proste... to uz ale sa da riesit len vyskusanim
babo

Příspěvekod Koly v stř 01. črc 2009 0:10:26

Chcem sa vám všetkým ospravedlniť za dnešné neplánované zkrátenie jázd. Snáď si každý odjazdil aspoň 3x a dúfam, že ma ešte niekam so sebou vezmete.

Pre tých ktorí to nevideli: za 180st. vracákom (za technickým úsekom za cieľovou rovinkou) je veľmi mierna ľavotočivá zákruta, kúsok pred pravouhlou pravotočivou, za ktorou ide Matador. Ide sa vždy na plný plyn, aspoň v našej výkonnostnej kategórii - je to v podstate rovina. V daždi mi tam úplne znenazdajky výrazne ušiel zadok, čo ma totálne prekvapilo, zareagoval som kontrou a pridaním plynu, ale už neskoro na to aby som udržal auto na ceste. Bokom vo vysokej rýchlosti sme vyšli na trávu a tam už nebola šanca na záchranu - auto sa na štorc hrnulo po tráve až kým sa neodrazilo od zvodidiel, trafil som ich ľavým predným rohom.

Záhadou zostáva čo sa vlastne stalo. Je jasné, že šlo o akúsi formu aquaplaningu. Čo ma totálne zaskočilo bolo to, že mi zadok ušiel fakticky na rovine. Som zvyknutý jazdil na vode rýchlo (mimo okruh), ale vždy sa najpr hlásil predok, ktorý mal tendenciu sa trhnúť a hrnúť sa von. Samozrejme, okruh môže byť úplne iná káva. Bola tam mláka, ale nie som si vedomý, že by som ubral plyn alebo nebodaj pribrzdil. Jediná teória, ktorá ma napadá je nasledovná - keď som vošiel do mláky v miernej ľavotočivek zákrute, predok sa odporom vody pribrzdil, ale podržal, zadok sa následne odľahčil a utrhol sa do aquaplaningu. Je to len hypotéza, keďže si nespomínam, že by som cítil akýkoľvek odpor vody, naopak vždy pri brzdení som mal veľkú rezervu a bol som prekvapený ako dobre to na tej vode drží.

Takže moje otázky na neštastného spolujazdca Baba: nespomínaš si, či som náhodou tesne pred kritickou chvíľou neubral plyn (pribrzdenie vylučujem stoprercentne, ale ani ubrania nie som si vedomý, vždy tam jazdím na plno)? Pokiaľ nie, nespomínaš si, že by nás voda zbrzdila tesne predtým ako to ušlo (podľa mojej hypotézy)? Alebo máš inú teóriu, prípadne si spomínaš na ďalšie podstatné okolnosti?
Koly

Příspěvekod willy2.0 v stř 01. črc 2009 0:45:53

Škoda auta,přeju,at se brzy dá vše dohromady!Sme na tom stejně:(
Já jezdil poprvý na okruhu a bavilo mě to první dvě kola asi ze čtyřech co sem jel,okruh fakt není pro mě,je to do blba,asi sem od toho čekal aspon nějakej adrenalin..
Neumím a ani nechci ject úplně čistou stopu,takže budu vždy pomalej na nom,na brzdy mi nedělá problém jít naposlední chvíly(díky 6pístům co tam Loko má,to je fakt paráda!),ale jinak to byla powerslidová tragédie(já se ale bavil:)aspon sem to hodil do pár smyků a voddělal Lokovi(tímto ti děkuji za zapůjčení káry,vážím si toho,vážně)obě přední gumy a ztratil pokličku-nahradím:)
Je to zkušenost,každopádně sem čekal,že tam bude něco na srdce,nějaké pasáže,na videích to vypadá...ale to se nekoná,jen letiště...naject si to-zapamatovat zatáčky a furt dokolečka,žádnej adrenalin,je to věc vkusu,ale za sebe můžu říct,at žijou zpropadený okrsky nebo i ty kopce :lol:
Jinak Marfušovo kompresor,jede moc....po dálnici 260km/h během chvíle...děs :lol:
PS:Pěkně jezdilo na okruhu stříbrný CTR,ten Piper"vajfuck bude good 8-)
willy2.0

PředchozíDalší

Zpět na Akce